Predsednik Vučić na značajnim sastancima u Davosu!

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić prisustvovaće nizu sastanaka na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, gde su glavne teme klimatske promene i akcije. On će učestvovati na panelu “Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana”, a potom na radnom ručku na temu “Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu”

Predsednik će biti prisutan prilikom obraćanja predsednika SAD Donalda Trampa učesnicima Foruma, dok je planiran njegov susret sa Robertom O’ Brajanom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD i sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem.

Povodom ovog skupa, predsednik je izjavio: “Važno je da budemo dobro predstavljeni”, i naglasio da je ovo šesta godina da se naša zemlja predstavlja na najvećem ekonomskom forumu u svetu.

Nakon razgovora sa O’Brajenom pozdravio je zajedničku želju da se unaprede odnosi SAD i Srbije i zahvalio se ključnu ulogu koju su on i specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, imali u pružanju pomoći da se uspostave direktni letovi između Beograda i Prištine – kako je objavio na svom Twitter nalogu.

Takođe, Vučić je podelio svoj razgovor sa O’ Brajenom sa medijima i opisao razgovor kao ,,iskren’’ i ,,otvoren’’: „Rekao sam mu da su za nas veoma važni odnosi sa SAD. Znamo koliko smo mali i za nas je značajno da SAD pokazuje poštovanje. Imali smo dug, otvoren, iskreni i veoma prijateljski razgovor. Ja sam mu rekao da smo mi jedina zemlja, i ne samo u našem regionu, već i u širem okruženju, koja je podržala izbor Trampa i da bismo voleli da ga  ugostimo, kao i samog O’ Brajena. Očekujem da u narednim danima ponovo ugostim Grenela u Beogradu.

Vučić dalje kaže da su na ekonomskom planu svi čestitali Srbiji, među njima i predstavnici Svetske banke za obnovu i razvoj, kao i da je i sam director EBRD Suma Čakrabarti rekao da je prethodna godina bila rekordna za Srbiju i da je naša zelja potrošila više od 500 miliona evra za projekte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati