ESKALACIJA SUKOBA U CG! POLICIJA BACALA ŠOK BOMBE I SUZAVCE NA OKUPLJENE GRAĐANE ZBOG SRPSKE ZASTAVE!

Protesti u Crnoj Gori ne jenjavaju otkada je usvojen Zakon o slobodi veroispovesti koji narod bojkotuje protestnim šetnjama, litijama i molebanima, a sada i oslikavanjem murala SRPSKE trobojke u svim većim gradovima.

U Podgorici, u naselju Zlatice, sinoć je izbio sukob između policije i građana, uglavnom mladih, koji su oslikali mural srpske trobojke i okupili se oko iste, kako bi odbranili od krečenja, koje je htela da sprovede komunalna policija.

Neredi su počeli sinoć oko 20h, kod Osnovne škole ,,Dragiša Ivanović“ u čijoj blizini se nalazio mural. Na okupljene koji su bili tu da ga zaštite, bačene su šok bombe i suzavci, a neki su, prilikom toga, zadobili povrede, te su prebačeni u Hitnu pomoć. Video u prilogu sa nazivom: “Milovi specijalci bacaju suzavac na omladinu zbog srpske trobojke Kralja Nikole”.

Na kraju, grupa je ipak uspešno udaljena od murala, ali kada su se komunalni policajci praćeni službenicima Uprave policije približili zidu da bi ga okrečili, usledio je napad i gađanje kamenicama od strane prisutnih građana, na šta je policija odgovorila još jednim suzavcem.

Policija je svoj postupak opravdala izjavom da okupljeni nisu hteli da poslušaju naređenja, pa su morali da primene ,,sredstva prinude“.

Okupljeni građani povukli su se oko 22h, nakon apela policije.

„Džaba hapsite, džaba sudite, pravoslavlju ne možete da naudite“, poručili su građani putem transparenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati