Kobe Bryant i drugi putnici helikoptera UBIJENI ? ISTRAGA POKAZALA DA NEMA KVARA na letelici !!

Helikopter je prevozio Brajanta, njegovu ćerku i još šest putnika, a pilotirao je Ara Zobaian (50).

Dugogodišnji trener bejzbol kluba Orange Coast College – John Altobelli (56), njegova supruga Keri (46); njihova ćerka Alissa 13 godina; Christina Mauser (38), pomoćna trenerica košarke na Mamba Sportskoj akademiji; Sarah Chester (45) i njena ćerka Paiton (13) svi su poginuli u nesreći.

Savezni istražitelji dali su prve informacije o padu i uzroku pada helikopreta u kojem su tragično nastradali navedeni putnici pored legende NBA lige Kobe Brianta i njegove 13-godišnja ćerke Gianne, 26. Januara 2020.

PRVE INFORMACIJE SU DA NIJE PRONAĐEN NIJEDAN KVAR MOTORA NA LETELICI. Istražitelji veruju da, otkad je posečena grana drveta na mestu pada, čini se da su motori radili, a rotori se okretali u trenutku udara.

Helikopter u kojem se srušio legenda NBA lige Kobe Briant, njegova 13-godišnja ćerka Gianna i još sedam osoba, nije pokazao nikakve dokaze o “katastrofalnim unutrašnjim” kvarovima motora, izjavili su u petak savezni istražitelji.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7979627/Probe-No-engine-failure-Kobe-Bryant-helicopter-crash.html#v-8846572873700625793

Helikopter Sikorski S-76B srušio se 26. januara usred maglovitih uslova u brdima iznad Kalabase u Kaliforniji i „bio je uništen udarnim silama i vatrom“, prema novom izveštaju koji je objavio Nacionalni odbor za bezbednost u saobraćaju.

U izveštaju se još navodi da je svedok čuo zvuk helikoptera, a zatim se zvuk pojačavao, bio je sve glasniji dok je video da helikopter izlazi iz oblaka. “Smatrao je da se kreće brzo, putuje napred i silaznom putanjom”, navodi se u izveštaju. „Počeo je da se okreće ulevo tako da je ugledao njegov “stomak”. Posmatrao ga je 1 ili 2 sekunde, pre nego što je pogodio teren oko 50 stopa ispod svog položaja. ”

U prvom svedočenju, očevici su izjavili da je “HELIKOPTER EKSPLODIRAO U VAZDUHU, PA TEK ONDA zapaljen PAO NA TLO.”

Američka agencija podseća da je Ara Zobajan (50), koji je vozio helikopter, bio iskusan pilot sa više od 8.200 sati leta. On je imao i posebnu dozvolu da u ekstremnim uslovima leti koristeći samo instrumente na helikopteru, bez komunikacije s nekim kontrolnim tornjem, napominjući da do takve dozvole piloti helikoptera teško dolaze.

Konačni izveštaj NACIONALNE AGENCIJE ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA (The National Transportation Safety Board), bi mogao da se očekuje za najmanje jednu godinu.Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati