Federer posle operacije kolena: ,,Vidimo se na travi!”

Treći teniser sveta, Rodžer Federer pravi pauzu do leta zbog operacije kolena. On će propustiti celu sezonu šljake, uključujući i čuveni grenslem Rolan Garos.

Švajcarski teniser se oglasio na društvenim mrežama o ovoj povredi:

,,Desno koleno me je mučilo već neko vreme. Nadao sam se da će bol iščeznuti, ali posle pregleda, konsultacija sa svojim timom, odlučio sam se na artroskopsku operaciju u Švajcarskoj, koja je obavljena juče”.

Dalje kaže da je operacija dobro prošla: ,,Posle zahvata, doktori su potvrdili da je operacija bila prava stvar i veoma sam ubeđen u potpuni oporavak. Kao rezultat svega, nažalost, moraću da propustim Dubai, Indijan Vels, Bogotu, Majami i Rolan Garos. Zahvalan sam svima na podršci, ne mogu da dočekam da ponovo zaigram. Vidimo se na travi!”

Zbog ovog propuštanja cele prolećne sezone turnira, navodi se da bi Federer mogao da izgubi više od  3000 bodova i treće mesto. Najviše bodova ima sa turnira u Dubaiju i Majamiju koje je prošle godine osvojio, a koje ove sezone neće braniti. Ipak, očekuje se njegov ostanak u top 10 igrača.

Ove godine Švajcarac je nastupao samo na Australian openu, gde ga je u polufinalu pobedio srpski teniser, prvi na listi, Novak Đoković rezultatom 3:0.

Na trenutnoj ATP listi top 5 tenisera – prvo mesto zauzima Novak Đoković (9720 poena), zatim ga sledi Rafael Nadal (9395 poena), na trenutnom trećem mestu je Rodžer Federer (7130), onda Dominik Tiem (7045 poena), pa Danil Medvedev (5890 poena).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati