Novine u BusPlusu – Jednostavno uz online dopune kartica i linije prevoza na Google maps

Naplata karata u beogradskom gradskom prevozu vrši se preko BusPlus sistema koji sada uvodi novine kako bi olakšao građanima dopune personalizovanih kartica i njihovo produžavanje.

U tom cilju, personalizovane kartice se mogu dopuniti na sajtu BusPlus Visa i MasterCard platnim karticama.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da su ,,podaci o javnom saobraćaju otvoreni“  i postavljeni na Google maps, odakle će građani moći da dobiju sve informacije o linijama prevoza i njihovim rutama, kao i o cenama za traženu putanju.

Vesić je naglasio da su zahvaljujući Vladi Republike Srbije sve opštine na teritoriji Beograda umrežene radi lakšeg dobijanja dokumentacije, osim opštine Stari grad:

,,Pozivam Opštinu Stari grad da svojim građanima omogući prednosti koje imaju svi drugi građani Beograda, na primer da elektronskim putem dobiju izvod iz matične knjige rođenih i druga dokumenta”.

Vesić je rekao da će Beograd zajedno sa kompanijom ,,Telekom Srbija“ uložiti oko 20 miliona evra u realizaciju i pokretanje aplikacija za projekat ,,Pametan grad“:

,,Jedna od prvih koju ćemo pokrenuti jeste aplikacija za sadnju drveća. Takođe, veoma brzo građanima će biti dostupna i aplikacija preko koje će moći da se uvere u zagađenost vazduha na različitim lokacijama. Sve u cilju bolje i pravovremene informisanosti, postavićemo i nove merače na banderama, baznim stanicama i drugim lokacijama” najavio je Vesić i na kraju zahvalio premijerki Ani Brnabić što se preduzimanjem ovakvih mera Beograđanima omogućava da žive poput drugih građana Evrope.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati