Počela gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti; U planu su još lekari, profesori i drugi radnici

Premijerka Ana Brnabić danas je prisustvovala početku gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti i polaganju kamena temeljca.

Predviđeno je da se u Beogradu izgradi 1000 stanova, gde gradnja prvih 250 stanova  počinje danas i za nju je izdvojeno 1,1 milijardi dinara. Gradnja bi trebalo da se završi do februara 2022. godine i njom upravlja Građevinska direkcija Srbije.

Cena stana iznosi 500 evra po kvadratnom metru.

,,Hvala vama i vašim porodicama i vašoj žrtvi i šta ste spremni da uradite za Srbiju i naše građane” rekla je premijerka i dodala da ovo smatra načinom da se država oduži pripadnicima vojske.

,,Borili smo se da imate bolje uslove za vaš rad i bolje plate i zahvaljujući uspešno sprovedenim merama finansijske konsolidacije povećali smo vam platu između 38 i 40 odsto”, naglasila je Brnabićeva.

Dalje, premijerka je rekla za novinare kada su je pitali ,, da li je moglo i bez manifestacija koje se mogu protumačiti kao funkcionerska kampanja?” da ovakva akcija nije funkcionerska kampanja, već posao vlade i da se to sprovodi i u drugim gradovima.

,,Vlada je u punom mandatu i nastavljamo da radimo u interesu građana do kraja mandata”, istakla je premijerka Brnabić.

Na ovo pitanje novinara, premijerka nije dozvolila da svoj odgovor iznese i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, već naglasila da je ona odgovorila u ime Vlade i da nema potrebe da drugi ministar odgovara, ako je već predsednik Vlade to uradio.

Zajedno sa premijerkom početku gradnje su prisustvovali  ministar policije Nebojša Stefanović, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar za rad Zoran Đorđević, direktor BIA Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

,,Imajući u vidu važnost ovog projekta, zalažem se i za to da se on proširi i na druge profesije i da ovakve stanove mogu da kupe i lekari, medicinske sestre, profesori i radnici u železničkim preduzećima”, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Ministarka je navela da je glavni cilj ove akcije da ,,svi koji brinu o Srbiji ostanu da žive sa svojim porodicama u zemlji”.

Osim u Beogradu, gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti počela je u šest gradova i planirano je da se ukupno izgradi 1530 stanova u fazi 1A: u Nišu 190 stanova, u Vranju 186 stanova, u Kraljevu 200, u Kragujevcu 216, u Novom Sadu 548 i u Sremskoj Mitrovici 190 stanova.

U okviru I B faze u pripremi je izgradnja oko 6.500 stanova u Beogradu, Vranju, Kraljevu, Kragujevcu i Nišu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati