BG sajam pretvoren u bolnicu, 3000 kreveta spremno! 303 obolelih od korona virusa u Srbiji

U najvećoj hali Beogradskog sajma danas je postavljeno 3000 kreveta za slučajeve obolele od korona virusa.

Mediji navode da je preko 10 vojničkih kamiona stiglo na sajam i dostavilo krevete.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je u svom obraćanju najavio da će biti doneta nova strategija u borbi protiv korona virusa.

Jedna od novih mera predviđa veliki broj testiranja i svi koji budu pozitivni na virus covid-19 biće izolovani u određenim bolnicama ali i privremenim objektima, kao što je ovaj na sajmu.

Osobe koje su zaražene korona virusom sa blagim simptomima, do sada su upućivane na kućnu izolaciju.  

Član gradskog Kriznog štaba u Kragujevcu, Nikola Ribarić izjavio je da su u tom gradu spremljeni Studentski dom, Učenički dom ,,Artem” i Dom u Medicinskoj školi sa 1500 kreveta:

,,Kapaciteti su slobodni, sobe su tople, a kreveti čisti, te ćemo objekte učeničkog i studentskog standarda predložiti za smeštaj potencijalno obolelih od koronavirusa. Odluku o tome donećemo kada nam država pošalje konkretne preporuke u vezi sa tim.”

Ranije je doneta odluka da svi sa težim simptomima ovog virusa budu smešteni u Beogradu u KBC ,,Dragiša Mišović”, Zemunsku bolnicu, kao i u kliničke centre u Novom Sadu i Nišu.

Određeni broj pacijenata zaraženih korona virusom trebalo je da bude smešteno na WMA u Beogradu, ali su kineski stručnjaci procenili da to nije odgovarajuće zbog centralne ventilacije. Umesto nje, biće doneta odluka da li će gradska bolnica na Zvezdari primati slučajeve obolele od covid-19 virusa.

Beogradski sajam

303 slučajeva obolelih od covid-19 u Srbiji

Prema poslednjim podacima, do 15h, 24. marta 2020. godine registrovano je 303 slučajeva zaraženih korona virusom.

Od poslednjeg izveštaja do danas, testirani su uzorci 94 osobe, od kojih je 54 pozitivno na novi virus korona, a 40 negativno.

,,Od 54 potvrđena slučajeva od poslednjeg izveštaja njih 27 je hospitalizovano, dok se njih 27 nalazi u ućnim uslovima,“ navodi Ministarstvo zdravlja.

Do danas, 24. marta u institutu ,,Torlak” testirano je ukupno 916 osoba koje su pokazivale moguće simptome korona virusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati