Ukida se odluka o šetanju pasa;DONOSE SE NOVE MERE,USKORO GRADOVI – KARANTINI; BROJ MRTVIH RASTE

Predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić i premijerka ~ Ana Brnabić obratiće sa NOVIM MERAMA I VESTIMA javnosti sutra 27.03.2020. u 18h.

Predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić i premijerka ~ Ana Brnabić obratiće sa NOVIM MERAMA I VESTIMA javnosti sutra 27.03.2020. u 18h.

Okvirne teme obraćanja će biti situacija u vezi sa koronavirusom, Kosovo i Metohija i dezinformacije iz Crne Gore u vezi sa respiratorima.

Zatvaranje 3 GRADA U SRBIJI – BEOGRAD, VALJEVO I NIŠ , koja su i žarišta zaraze,  predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić je još u sredu najavio. Sada je pitanje, koliko su one izvesne i kada bi mogle da stupe na snagu. Najverovatnije da će se tokom sutrašnje konferencije izjasniti i povodom te ozbiljne teme – odluke .

Kako je danas rekla savetnica predsednika Suzana Vasiljević, u sredu je održan sastanak oba Krizna štaba, a predsednik Vučić je pitao stručnjake da li je potrebno da dođe do zatvaranja Beograda, Niša i Valjeva koji su žarišta epidemije.

“Oni su rekli – još uvek ne. Videćemo u naredna 24 sata. Ja mislim da će, ako ne danas, onda sutra nove mere biti saopštene”, rekla je Vasiljevićeva.

To bi značilo da odluku možemo očekivati u petak, a ukoliko se donese to bi podrazumevalo, kako je rekla Vasiljevićeva, nepostojanje putnog transporta između pomenutih gradova.

“Niko ne može da uđe ni izađe u taj grad. To su stručnajci preduzimali u Kini”, kazala je savetnica predsednika Srbije.

Još ranije se predsednik VUČIĆ obratio sa pozivom mladima i zdravima tj. sve koji ne spadaju u rizičnu grupu koju ugrožava koronavirus da se prijave da budu volonteri.

“Ako ne spadate u rizičnu grupu, mladi ste i zdravi, imate slobodnog vremena i želite da pomognete ugroženim kategorijama stanovništva, sada to možete učiniti prijavom na novi jedinstveni sistem za evidenciju volontera i volonterki u Republici Srbiji”, napisao je Vučić na nalogu A. Vučić na Instagramu, uz haštag budiVolonter.

Predsednik je istakao da je u narednim danima, kada je potrebno da najugroženiji ostanu u svojim domovima kako se ne bi zarazili koronavirusom, pomoć volontera i volonterki veoma važna.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe je najavio danas da će vrlo brzo biti ukinuta odluka o jednosatnoj mogućnosti šetanja tokom zabrane kretanja.

Vučić je rekao da je i pre bio protiv toga da se dozvoli ljudima da šetaju kućne ljubimce u to vreme.

Ja sam se naljutio na odluku da pustimo ljude da šetaju pse i ta odluka će u kratkom vremenskom periodu biti ukinuta. To vam garantujem. Mislite zato što sam zlikovac i ne volim pse? Moja ćerka ima psa.”

Vučić je poručio vlasnicima pasa da ih šetaju ujutru u 05:15 i po podne u 15:00.

“Važniji od svih života su nam ljudski životi i ovo nije ničiji hir”, naglasio je Vučić.

Što se tiče izgubljenih ljudskih života u Republici Srbiji, aktuelan broj do sada je – 7 ; a do 15 časova 26. marta 2020. godine registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 26. marta 2020. godine testirani su uzorci 295 osoba od kojih je 73 pozitivno i 222 negativno na novi korona virus. Od potvrđena 73 slučaja, njih 47 je hospitalizovano.

Do 15 časova 26. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati