VAŽNO! DONETE SU NOVE STROŽIJE MERE; Raste broj obolelih i preminulih od KORONAVIRUSA !

Održana je sednica Vlade Srbije, za sprečavanje širenja virusa COVID-19, tokom koje je donela NOVE DRASTIČNIJE, OŠTRIJE MERE I ODLUKE. U nastavku popis novih mera i odluka koje stupaju od danas na snagu.

Održana je sednica Vlade Srbije, za sprečavanje širenja virusa COVID-19, tokom koje je donela NOVE DRASTIČNIJE, OŠTRIJE MERE I ODLUKE. U nastavku popis novih mera i odluka koje stupaju od danas na snagu.

  • Odlučeno je da se sve mere samoizolacije produže sa 14 na 28 dana, a vikendom zabrana kretanja uvede od 15 časova.
  • Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana. Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati.
  • Izmenjeno je vreme trajanja zabrane kretanja za dane vikenda. Oni će subotom i nedeljom morati da ostanu u svojim domovima od 15 časova do 5 časova ujutru. Građani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od 5 časova ujutru do 17 časova. Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između 3 i 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.
  • Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.
  • Odlučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

Takođe Vlada Srbije apeluje na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka.

Ukupno 659 obolelih pacijenata, 10 preminulo od KORONAVIRUSA

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je danas javnosti da je u poslednja 24 časa testirana 371 osoba od kojih je 131 pozitivna na korona virus, to je ukupno 659 obolelih pacijenata, od kojih je 49 na respiratoru.
Dakle, U Republici Srbiji je do 15 časova 28. marta 2020. godine registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Ministar Lončar je objavio i da su dve osobe izgubile život, te je ukupan broj umrlih u našoj zemlji 10.

Do 15 časova, 28. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 2086 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati