VOJSKA RS RADI PUNOM PAROM!! SPREMNE BOLNICE U HALAMA: „Ranko Žeravica“, BG ARENA, „Pionir“…

Danas su pripadnici VOJSKE RS u Sportskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu postavili još 300 vojničkih kreveta i obezbedili kapacitete za smeštaj pacijenata zaraženih koronavirusom sa lakšim simptomima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije već je uredila privremenu bolnicu za smeštaj licasa lakšom kliničkom slikom oboljenja od Covid-19 na Beogradskom sajmu gde je obezbeđeno 3.000 kreveta o čemu smo Vas već obavestili : https://ivensa-vesti.online-web.site/drustvo/bg-sajam-pretvoren-u-bolnicu-3000-kreveta-spremno-303-obolelih-od-korona-virusa-u-srbiji/

Danas su pripadnici VOJSKE RS u Sportskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu postavili još 300 vojničkih kreveta i obezbedili kapacitete za smeštaj pacijenata zaraženih koronavirusom sa lakšim simptomima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Vojske Srbije juče su završili deo posla na uređenju prostora za privremenu bolnicu u sportskoj hali „Ranko Žeravica“ u Novom Beogradu, a isti zadatak očekuje ih i u beogradskoj Areni.

Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica rekao je da će se narednih dana nastaviti sa obezbezbeđenjem svih neophodnih uslova u nekadašnjoj hali „Pionir“ po uzoru na postojeće privremene bolnice na Beogradskom i Novosadskom sajmu i u hali „Čair“ u Nišu.

Takođe, uređene su privremene bolnice i na Novosadskom sajmu i u niškoj hali Čair, a Vojnomedicinski centar na Karaburmi pretvoren je u privremenu bolnicu sa 100 ležaja, sa potpunim snabdevanjem kiseonikom.

U NASTAVKU JE VIDEO SNIMAK NAMEŠTANJA KREVETA ~ http://www.mod.gov.rs/multimedia/videogalerija/video_mp4/hala_pionir_pokrivalica_1585827803.mp4

Pripadnici Vojske Srbije angažovani su i na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, zatim obezbeđenju zdravstvenih centara, na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice, na obezbeđenju objekata za zdravstveni nadzor za naše građane koji dolaze iz inostranstva, obezbeđenju prihvatnih i centara za azil i većeg broja socijalnih ustanova za odrasla i stara lica“ , zaključuje se u saopštenju .

Nama ostaje samo da kažemo za ove vredne MOMKE I DEVOJKE – BRAVO I HVALA!

2 thoughts on “VOJSKA RS RADI PUNOM PAROM!! SPREMNE BOLNICE U HALAMA: „Ranko Žeravica“, BG ARENA, „Pionir“…

    1. Svi su bolesni ! CEO GRARNIZOM VOJSKE RS; A U TIM HALAMA DRZE ZDRAVE LJUDE, DOK OVI UMIRU STO SU BILI NA GRANICI …IDE SADA CLANAK SA VIDEO SNIMKOM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati