OGLASIO SE I MARKO BASTAĆ, EVO ZAŠTO JE DOŠLO DO POBUNE NA DORĆOLU 28.04.20.

Udruženje građana „Komšije sa Dorćola“ zajedno sa desetak službenika iz opštine Stari grad, a na čelu sa predsednikom opštine Stari grad i beogradskog odbora Stranke slobode i pravde ~ Markom Bastaćem okupili su se juče organizovano u znak protesta i da bi blokirali nelegalno izvođenje radova na izgradnji trolejbuske mreže.

Kako prenosi portal Direktno, Udruženje građana „Komšije sa Dorćola“ zajedno sa desetak službenika iz opštine Stari grad, a na čelu sa predsednikom opštine Stari grad i beogradskog odbora Stranke slobode i pravde ~ Markom Bastaćem okupili su se juče organizovano u znak protesta i da bi blokirali nelegalno izvođenje radova na izgradnji trolejbuske mreže.

– Pojavilo se nas desetak iz opštine Stari grad na lokaciji gde se izvode radovi već drugi dan od 18 časova, pa do pola 2 noću. Zamolili smo radnike da se povuku i da prestanu da rade, jer ne znamo da li imaju sve potrebne dozvole. Čudno je što radove izvode kada počne policijski čas, dakle ne postoji kontrola – rekao je za Direktno.rs predsednik opštine Stari grad i beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać.

– Pridružilo se stotinak ljudi koji tu žive i koji se bune protiv izgradnje trolejbuske linije tuda. Trajao je protest 45 minuta, pa se pojavio veliki broj policije, sa maricama. U pregovorima smo izdejstvovali da radnici obustave radove, a da se zauzvrat građani vrate u stanove. Tako je i bilo – rekao je Bastać.

Juče je i udruženje građana “Komšije sa Dorćola” izašlo sa saopštenjem za javnost u kojem ukazuju da “ VLAST ODBIJA da zaštiti građane ovog dela Beograda koji se protive izgradnji” koja kako navode traje tokom POLICIJSKOG ČASA !

– Radovi u ovom delu Beograda obavljaju se isključivo u toku zabrane kretanja, a stanari danima pokušavaju da nadležnima ukažu na brojne nepravilnosti. Sve je kulminiralo 27. aprila kada da je firma ATM BG d.o.o. u Venizelosovoj i Ulici Žorža Klemansoa nastavila građevinske radove odmah po početku policijskog časa, i nastavila ih tokom noći – piše u saoštenju.

Ovo udruženje dalje apeluje na sve koji se osećaju pogođenim ovim kršenjem zakona, morala i razumnog ponašanja u uslovima pandemije Covid-19 da prošire vest i učine sve što je u svojoj moći, pri tome sami ne kršeći zakone jedine države koju imamo, da se spreči nastavak radova.

DETALJNO O SVIM VEZANIM DEŠAVANJIMA, NA DORĆOLU TOKOM POBUNE, SA VIDEO ZAPISIMA IZVEŠTAVALI SMO NA LINKU –
https://vesti-online-portal.in.rs/drustvo/haos-u-bg-pobuna-na-ulicama-jedni-lupaju-u-serpe-drugi-vicu-ziveo-vucic/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati