RASTU TENZIJE; TRAMP: “KINA MASOVNO UBIJALA PO SVETU”; BIOLOŠKI RAT JE U TOKU ?

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država ~ Donald Tramp okrivio je opet danas Kinu da je odgovorna za “masovno ubijanje širom sveta” zbog pandemije korona virusa.

Predsednik Amerike ~ DONALD TRAMP danas je opet otvoreno i direktno okrivio Kinu što je dozvolila širenje korona virusa koji je odneo više od 325.000 života na planeti, s čime se narušeni odnosi dodatno produbljuju, a tenzije rastu. Svetski mediji navode da je u toku “BIOLOŠKI RAT” .

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država ~ Donald Tramp okrivio je opet danas Kinu da je odgovorna za “masovno ubijanje širom sveta” zbog pandemije korona virusa.

Podsetimo se koronavirus je prvo zabeležen u kineskom gradu Vuhanu u decembru 2019. godine i rapidno se proširio po svetu, a prema poslednjim podacima, odneo je više od 325.000 ljudskih života i uzrokovao nesagledivu materijalnu – ekonomsku štetu.

– “Neka budala u Kini objavila je izjavu u kojoj se okriviljuju za virus svi sem Kine, za virus koji je ubio na stotine hiljada ljudi. Molim da neko objasni ovom glupaku da je ovo bila nekompetentnost Kine i ništa drugo, koja je odgovorna za masovno ubijanje širom sveta” – napisao je Tramp na svom Twitter nalogu.

Pretpostavlja se da se TRAMP nadovezuje na izjavu portlarpola kineskog ministarstva spoljnih poslova Žaoa Liđijana, koji je je rekao da je pismo američkog predsednika Svetskog zdravstvenoj organizaciji puno kleveti.

Tačnije Žao je izjavio da : ” Otvoreno pismo američke vlade pokušava da prevari javnost, tako što će ponižavati trud Kine u suzbijanju korona virusa i da svali odgovornost na drugoga kako bi prekrila sopstvenu nesposobnost u borbi protiv pandemije.”

Tramp je i nedavno zapretio i SZO ( Svetskoj zdravstvenoj organizaciji) tj. da će permanentno ukinuti njihovo finansiranje i da će razmotriti članstvo SAD u tom telu, ukoliko ta organizacije ne pokaže “značajno poboljšanje” u narednih 30 dana.

Zapadne vlasti i obaveštajni savez zapadnih država “Pet očiju” optužuju Kinesku vladu da je namerno sakrila ili uništila dokaze o početnom izbijanju korona virusa.

U zvaničnom dokumentu se navodi kako je Peking u početku negirao da se bolest može preneti s čoveka na čoveka tj. da Peking nije potvrdio da se virus prenosi s čoveka na čoveka do 20. januara, iako su postojali dokazi za to još u decembru 2019. godine ; zatim kako su lekari koji su pokušali da upozore na epidemiju ućutkani ili “nestali”, kako je međunarodnim organizacijama blokiran ulaz u Vuhan, gde je virus nastao, kao i da su odbili da pruže žive uzorke međunarodnim naučnicima koji pokušavaju da pronađu vakcinu.

Još ranije, početkom maja, Američki predsednik Donald Tramp je izjavio sa uverenjem da je video dokaze da je novi korona virus nastao u laboratoriji u Vuhanu.

Dodao je kako je puštanje virusa bila velika greška i da postoji mogućnost da je Kina izabrala da ne spreči širenje virusa izvan svojih granica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati