EVO KO NE DOBIJA PARE OD DRŽAVE ! OSTALI ČEKAJU SVOJ RED; MALI: BIĆE PARA ZA SVE, prijave do 5. juna

Za novčanu pomoć od 100 evra do juče se prijavilo 4,26 miliona građana, a redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun. Postoji i način da proverite da li vam je novac uplaćen.

Iako je isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra počela u ponedeljak dakle 25.05.2020. ne dobijaju svi 100 eura! Evo KO ne može da dobije pomoć od države : građani Srbije koji nemaju dokumenta, kojima je istekla lična karta, koji imaju samo izbegličke legitimacije … neće moći da dobiju 100 eura od države.

Ono što je takođe bitno naglasiti je da – novac nikako ne može da bude uplaćen na tuđ tekući račun i da samo punoletni građani mogu da se prijave.


Premijerka Srbije ~ ANA BRNABIĆ povodom toga, istakla je da je za sve građane važno da imaju važeću ličnu kartu.

“Ako im je istekla tokom kovid krize automtski se produžava, ako je pre toga onda, to je već lična odgovornost građana prema državi. Mi smo čak uveli na sajtu E-uprave podsetnik za građane da im je istekla lična karta ili drugi dokument”, precizirala je ona.

“Koliko god neki kritkovali političku odluku koju je doneo privredni krizni štab – jedna od direktnih mera odnosno uplata 100 evra, čini mi se da su građani uniformno rekli da je fantastična mera koja im daje optimizam. Da ćemo da prebrodimo bolje nego većina zemalja krizu zbog Kovida 10”, rekla je premijerka Srbije.

Ona je izjavila da joj je drago što se prijavio veliki broj građana i istakla da će se to sve vratiti našoj privredi.

Za novčanu pomoć od 100 evra do juče se prijavilo 4,26 miliona građana, a redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun. Postoji i način da proverite da li vam je novac uplaćen.

Sve se može proveriti u dva koraka. Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/validate-account.

Tu se nalazi opcija “Provera statusa prijave“, gde je potrebno da upišete svoje podatke i odmah ćete videti da li je novac na vašem računu ili nije.

Jednokratno ovlašćenje ostaje i za ovih 100 evra, te ukoliko neko ne može da podigne novac, može da ovlasti drugu osobu bez overe kod notara, samo uz ličnu kartu onoga ko ima pravo na pomoć i onoga ko novac podiže.


Ministar Mali je na svom Instagram nalogu napisao da će isplata početi u ponedeljak 25. maja, tako što će dnevno biti isplaćivan novac za oko pola miliona građana Srbije. Ministar je precizirao da je već u ponedeljak isplaćeno pola miliona građana i da će tako biti svakog narednog dana, dok pomoć ne dobiju svi koji su se prijavili.

On je istakao da je ovo prilika da se pokaže koliko je država stabilna i jaka i da je preuzela najveći teret ekonomskih mera da bi pomogla i privredi i građanima.

Prethodno su isplaćena sredstva za oko 1,7 miliona primaoca penzija i za oko 160.000 hiljada korisnika novčane socijalne pomoći.

Ako se uzmu u obzir penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć, a koji su tokom prethodne nedelje automatski dobili pomoć od 100 evra, dolazi se do šest miliona građana koji su se prijavili za ovu pomoć”, rekao je Mali.

Izjavljuje takođe – da je do 5. juna rok za prijavu i dodao da će građanima koji se prijave tog dana novac biti isplaćen šestog ili sedmog juna.

– Prijava traje do 5. juna a možete da se prijavite preko portala Uprave za trezor – na web adresi idp.trezor.gov.rs ili putem kontakt – centra na broj telefona 0800 101 100 – podsetio je ministar Mali građane.

On je, komentarišući veliko javljanje za tu novačnu pomoć, rekao da je “potrebno razumeti Srbiju”, za razliku od “tajkuna koji kažu da im ne treba 100 evra”.

Mali je kazao da je jednokratna pomoć deo paketa ekonomskih mera usmerenih prema građanima kako bi prevazišli negativne posledice epidemije korona virusa.

“Ovih 100 evra svakome znači nešto, nešto će kupiti, a sa ekonomskog gledišta, to pokreće ekonomiju, neko će morati da tu robu proizvede, platiće se PDV, porezi i doprinosi. Polako, ali sigurno zahuktavamo našu ekonomiju i to jeste bio deo ovih mera”, rekao je Mali.

Govoreći o pomoći firmama kojima se isplaćuju po tri minimalne zarade za zaposlene, on je rekao da država “nije htela da dozvoli masovna otpuštanja i to se i nije desilo”.

– Naše mere su pogodile cilj – rekao je Mali navodeći da za pomoć ima novca u budžetu.

Kako je ministar SINIŠA MALI već izjavio dnevno će se uplaćivati novac na račune oko pola miliona građana, a tom dinamikom očekuje se da će do 1. ili 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati