GRAĐANI PRIJAVLJUJU PROBLEME kod prijave za 100 evra, IZVRŠITELJI PLENE I TO! NEKI NISU NI DOBILI…

Redosled isplate 100 EURA ne zavisi, od dana kada ste podneli prijavu za novčanu pomoć, već od banke i od države.

Razočarani, uznemireni građani prijavljuju MEDIJIMA, REDAKCIJAMA da nisu DOBILI JOŠ 100 EURA iako su prvi popunili online prijavu, da kao PENZIONERI NISU DOBILi JOŠ 100 EURA iako je njima ISPLATA BILA PRVA, da su nekima izvršitelji zaplenili i to sa računa zbog dugova i JOŠ drugih PROBLEMA sa proverom statusa koje prijavljuju itd.

Pošto su ostavljali i brojne KOMENTARE čak i jako neprijatne na ZVANIČAN NALOG MINISTRA FINANSIJA – SINIŠE MALOGa; pre 40 min. isti je izdao saopštenje.

BITNO JE ISTAĆI DA : to što se prijavili prvi dan ne znači i da prvi treba da dobijete novac. Redosled isplate ne zavisi, od dana kada ste podneli prijavu za novčanu pomoć, već od banke.

O bankama na čije će se račune puštati novac danas, sutra ili neki drugi dan, odlučuje država.

Oko 500.000 građana dobija svakodnevno pomoć države od 100 evra u dinarskoj protivrednosti . Postoji način na koji možete da proverite svoj status prijave i to u dva koraka. Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/ .

“Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu se u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva”, navodili su još ranije u zvaničnom objašnjenju.

Jedina dobra vest je da građani koji ispunjavaju sve uslove za dobijanje POKLONA U VIDU 100 EURA iako novac stoji na računu dok ga vlasnik ne podigne, država ne može da ga povuče nazad !

Tako nam je potvrđeno iz Ministarstva finansija tj. da rok za podizanje novca ne postoji.

“Važna informacija je i to, da ako je lice preminulo, novac će se naći u njegovoj ostavinskoj masi”, potvrđeno je u resornom ministarstvu, prenosi IVENSA MEDIA GROUP.

Ono što je novina kod 100 eura je da SU IZVRŠITELJI IPAK ODLUČILI DA PLENE SREDSTVA SA OVIH NAMENSKIH RAČUNA.

Vidno neprijatno iznenađeni, razočarani građani – oni koji su bili na listi izvršitelja zbog dugova za neplaćene račune privatnim ili javnim preduzećima, prijavljuju da je uplata “umesto u njihovim džepovima”, sa bankovnog računa završila kod izvršitelja!

Pre oko nedelju dana Komora izvršitelja je donela Odluku kojom savetuje izvršitelje da ovu pomoć koju je Vlada Srbije dala građanima kao pomoć da se prevaziđe kriza izazvana pandemijom virusa korona, izuzmu iz prinudne naplate. Međutim ova odluka nije obavezujuća i ostavljena je slobodnoj volji izvršitelja. Osim toga, po rečima Magdalene Novaković, generalnog sekretara Komore javnih izvršitelja, odluka je doneta 22. maja, a novac je penzionerima i korisnicima socijalnih novčanih primanja počeo da se isplaćuje nedelju dana ranije. Moglo je da se dogodi da u tom periodu mnogim dužnicima bude odmah oduzet poklon od 100 evra.

Magdalena Novaković ~ generalni sekretar Komore javnih izvršitelja je tom prilikom izjavila za “Novosti” :

– “Odluku smo doneli zbog mnogih nedoumica koje su imali izvršitelji po ovom pitanju . Smatramo da su u pitanju primanja građana koja spadaju u kategoriju primanja iz domena socijalne zaštite, a ta primanja su izuzeta od izvršenja, u skladu sa Zakonom. Ona nije obavezujuća, već je preporuka, ali se do sada pokazalo da većina izvršitelja poštuje stav Komore. Odluka je ipak na njima. Preporučujemo svim sugrađanima kojima se dogodilo da im je i od tog novca izvršena prinudna naplata, da razgovaraju sa svojim izvršteljem i dogovore se o eventualnom povratu novca na račun.

– Ukoliko imate dugovanja prema državi, ili vas utužuju druge firme za neplaćene obaveze, a niste imali račun u banci, sada kada vam je otvoren namenski zbog uplate od 100 evra, znajte da mogu da vam ih uzmu izvršitelji – kaže D. V. iz Beograda za “Novosti”.

Meni je od izvršitelja stiglo obaveštenje da će mi biti obustavljena sredstva sa računa, ako ga imam u banci. Nije mi još bila uplata, ali sam shvatila da ću ostati bez para.

Nadležni uveravaju građane da rok za prijavu još nije istekao i građani mogu da se prijave do 5. jun, a rok za isplatu je 7. jun, te da će biti u budžetu sredstava za sve i da ne brinu oko isplate obećanih 100 eura.

4 thoughts on “GRAĐANI PRIJAVLJUJU PROBLEME kod prijave za 100 evra, IZVRŠITELJI PLENE I TO! NEKI NISU NI DOBILI…

  1. A za nama nema upravo prihvate na pa onda odbijena zato sta nisam srbski drzavjanin a udata sam vo Srbije da sam znala da ne volite Makedonce ne BiH se udala vo Srbije

  2. Država Srbija je nekom majka a nekom maćeha. Da li je moguće, još u prvih 5 dana sam se prijavio putem ID TREZORA za novčanu pomoć. Kada sam hteo posle par dana proveriti prijavu, izlazi mi obaveštenje da su uneti loši podaci, i da moram ptijaviti problem na istom sajtu, gde je naravno NEMOGUĆE to prijaviti, jer sajt ne prihvata prijavu problema kao ni broj telefona….. Pa Vas pitam gospodine Siniša Mali, da li je moguće da nekome dajete obećanih 100e, a za nekog to ostaje samo san?! Što bi naši ljudi rekli, ne lipši magarče do zelene trave.

  3. Da li ce neko poceti da razmislja o maloletnim licima I licima cija su deca rodjena pre 2018 a od drzave su odbacena? Imam troje maloletne dece 06;11;13 godiste pa pitam da li treba da ih drzava diskriminise u odnosu na decu rodjenu od 2018?

  4. Ukucaj ponovo potatke tako je pisalo i mojo sestri neispravni podaci pa se opet ulogovala i prijavila maticni broj,licna karta i zeljena banka i uspelo je

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati