NAJBOLJI PREDLOZI GDE OTIĆI ZA VREME LETA u BG -u, BESPLATNO !

Za vas otkrivamo najbolja mesta za opuštanje gde je BESPLATAN ulaz ili simbolično košta.

Željni sunca, zelenila, provoda, svežeg vazduha … posle VANREDNOG STANJA, POLICIJSKOG ČASA, a ispražnjenih džepova građani se sve više pitaju GDE ĆE I KAKO PROVESTI OVO LETO. Za vas otkrivamo najbolja mesta za opuštanje gde je BESPLATAN ulaz ili simbolično košta. Sve posete su predviđene za decu i odrasle.

1. „Bašta u srcu grada“ ~ Pod sloganom “Bašta u srcu grada” u hali 3 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, od srede 17. do subote 20. juna 2020. god. odvijaće se najmirisnija manifestacija – 25. Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair.

Ove godine obogaćen sa  još tri tematske izložbe – 23. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, 8. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 4. Izložba organske proizvodnje Organic Fest. ULAZ JE BESPLATAN ZA SVE.

2. Javni akvarijum i tropikarijum Beograd ~ posetite najveći javni akvarijum i tropikarijum na ovim prostorima, gde možete videti brojne životinje, biljke iz raznih delova sveta, bebi kutak, Akvaterarijum sa velikim kornjačama, Reptil korner, a svakog vikenda od 9:00 do 9:30 časova ujutru, možete prisustvovati hranjenju stanovnika Javnog Akvarijuma i Tropikarijuma Beograd, te i mnogo toga novog naučiti.

  • Deca od 5 do 15 godina – plaćaju 150,00 dinara
  • Mladji od 5 godina NE PLAĆAJU ulaz
  • Porodična karta (važi za minimalno tri člana porodice) – 20% POPUSTA
  • Za decu do 5 godina, trudnice, invalide i osobe sa smetnjama u razvoju, poseta je uvek besplatna.

3. NARODNI muzej u BEOGRADU ~ Nova stalna postavka na tri nivoa raspolaže sa ogromnim hronološkim opsegom od dalekog paleolita sve do umetnosti 20. veka raspoređenih na neverovatnih 5000m² izložbenog prostora. Nova stalna postavka svedoči o izuzetnim arheološkim istraživanjima, posebno izabranim eksponatima i izložbama; Svake nedelje u terminu od 10 do 18 časova ulaz na stalnu postavku Narodnog muzeja je besplatan.

4. DRIVE IN BIOSKOP na Adi Ciganliji od 1. juna do 1. jula 2020. BESPLATNO !

Beograđani će tokom predstojećih letnjih meseci, ali i tokom ostatka godine, omiljene naslove moći da gledaju pod zvezdanim nebom i to na Parkiralištu na Adi, koje će biti pretvoreno u bioskop na otvorenom.

Da užitak bude još veći, a u skladu sa bezbednosnim poštovanjem propisane distance, filmovi će se pratiti iz automobila. Beograđani će na ovaj način imati priliku da uživaju u „sopstvenom filmu“ gledajući filmske priče pod vedrim nebom iz svojih vozila.

Planirano je da filmovi budu besplatni od 1. juna do 1. jula, posle čega će se ulaznice za filmove naplaćivati.

5. BEO ZOO VRT ~ UVEK GLAVNA ATRAKCIJA KOD SVIH LJUBITELJA ŽIVOTINJA. Obavezno treba posetiti svake godine zoo vrt još ako se uzme u obzir da prilog od karti ide na ishranu i negu životinja, stanovnika BEO ZOO VRTA. BESPLATAN JE ULAZ ZA DECU MLAĐU OD 3 GODINE, A ZA STARIJU DO 15 GODINA CENA za celodnevnu ulaznicu je SAMO 350 rsd.

6.  KUPALIŠNA SEZONA NA ADI CIGANLIJI ~ Korona virus i pandemija jesu prolongirali otvaranje sezone, ali tokom sledeće nedelje očekuje se tačna informacija kada će kupališna sezona biti otvorena. Međunarodna komisija za kontrolu plaže dala je pozitivno mišljenje, te su stečeni i svi uslovi za otvaranje sezone 2020.

7. BELGRADE BEER FEST 2020. ~ Osamnaesti po redu Belgrade Beer Fest će ipak biti održan i to od 20. do 23. avgusta na beogradskom Ušću.

Belgrade Beer Fest je najposećeniji pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope, a nalazi se na četvrtom mestu svetske top liste pivskih festivala. Osamnaesto izdanje festivala, iako se priprema u više nego vanrednim okolnostima, će posetiocima tradicionalno ponuditi najbolje brendove piva iz zemlje i sveta, ali i brojne koncerte popularnih rock`n`roll bendova iz Srbije i regiona.

8. BESPLATNE PEŠAČKE TURE SA VODIČEM ~ Upoznajte istoriju i arhitekturu turbulentnog perioda u razvoju Srbije. Vidite Trg Republike, Palatu Albanija“, Trg Terazije sa poznatim hotelom Moskva“, Narodni parlament, Skupštinu Beograda i Predsednišvo, park Tašmajdan“, Crkvu Svetog Marka, Rusku pravoslavnu crkvu, spomenik NATO bombardovanju zgrade Radio-televizije Srbije iz 1999. „Zašto?“ i spomenik „Bili smo samo deca“, Pravni fakultet, Muzeja Nikole Tesle i prelepe ulice Vračara do Trga Slavija, Narodne biblioteke Srbije i slavnog Hrama Svetog Save.

Ture su zagarantovane, tako da nema potrebe da ih rezervišete. Dovoljno je da dođete na mesto sastajanja 5 minuta ranije. Više informacija na :

  • www.belgradewalkingtours.com
  • Email: belgradewalkingtours@yahoo.com

Nadamo se da su naši predlozi zadovoljili sve uskuse i uzraste te Vam želimo lep provod i odmor u BEOGRADU. LETO MOŽE DA POČNE !!

redakcija

glavni urednik IV SOl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati