KORONA SE RAZBUKTAVA, STANJE ALARMANTNO! OBOLELI I IZ VLADE RS, PRAVOSUĐE TRAŽI obustavu

U poslednja 24 h, do 15h u Srbiji je registrovano 227 novozaraženih, a preminule su dve osobe. Na respiratoru su 32 pacijenta. Ovo su najgori rezulati od kako su ukinuti vanredno stanje i policijski čas. Prisutan je rapidan skok ili trend rasta, a ukupno u našoj zemlji do sada je registrovano 13.792 pozitivnih slučajeva na virus, a preminulo je 267 osoba.

Stanje ja alarmantno, u Novom Pazaru i Kragujevcu uveli su vanrednu situaciju kako bi obuzdali širenje virusa.

26. Juna 2020. odlučeno je da Klinično bolnički centri “Dr Dragiša Mišović”, Zvezvdara i Zemun ponovo primaju kovid pacijente, a kako bi se pomogao rad več formiranih kovid bolnica – Infektivne klinike, VMC Karaburma i KBC “Bežanijska kosa”.

Kako saznajemo iz saopštenja Aleksandar Vulin i Marko Đurić su pozitivni na korona virus, a pre 2 sata je potvrđeno da je MAJA GOJKOVIĆ ~ Predsednica Narodne skupštine Srbije, HOSPITALIZOVANA U KBC BEŽANIJSKA KOSA i pozitivna na covid19.

Potvrđeno je i da je na covid19 pozitivan predsednik Privredne Komore Srbije ~ Marko Čadež . Njegovo stanje nije za sada poznato.

Kako kažu, Vulin nastavlja sa redovnim obavljanjem dužnosti ministra odbrane pridržavajući se svih propisanih mera tokom samoizolacije.

„Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovo apeluje na sve građane da se pridržavaju mera koje su Republički krizni štab i Vlada Srbije doneli u cilju sprečavanja širenja, suzbijanja i gašenja virusne infekcije Kovid-19“, ističe se u saopštenju.

Takođe i Marko Đurić se oseća dobro, nema za sada simptome i nalazi se u kućnoj samoizolaciji.

Zbog celokupne situacije i alarmatnog stanja Udruženje sudija i tužilaca Srbije apelovalo je danas na Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca da se zbog korona virusa ponovo razmotri njihov predlog da se od 20. jula do 20. avgusta uvedu takozvane „sudske ferije“, tokom kojih se ne bi zakazivala i održavala ročišta, izuzev u postupcima koji ne trpe odlaganja.

„U tom periodu bi se svakako nastavio rad u sudovima i tužilaštvima, ali u smanjenom obimu broja prisutnih usled korišćenja godišnjih odmora, uz obezbeđivanje nesmetanog obavljanja poslova, ali bez održavanja ročišta, odnosno bez okupljanja većeg broja ljudi u zgradama pravosudnih organa kako bi se u što većoj meri ispunile preporuke u cilju zaštite od širenja korona virusa“, dodaje se u apelu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati