NASTAVLJAJU SE SUKOBI policije i demonstranata; DEMOLIRANA zgrada MUPA, taxista hteo da gazi policiju !

Ulice Beograda, u poslednja dva dana pretvorila su se u okršajni poligon, poprište sukoba u kome vlada samo nasilje, potpuni haos, divljanje navijačkih grupa i demonstranata, protiv policije, koji ne odustaju u svojim namerama.  Navodno izgovor je donošenje novih zabrana, mera i uvođenje ponovnog policijskog časa u trajanju od 3 dana. Stanje je ratno, koriste se baklje, cigle, lopate, kamenice, suzavci, motke, šok bombe… sve što se nađe pod ruku.

Kritčno je u Beogradu i to na početku Bulevara kralja Aleksandra, nakon najvećeg okršaja na Trgu Nikole Pašića. Demonstranti su na Terazijama kod Igumanove palate policiju zasuli lopatama koje su doneli, zasipaju ih bakljama i kamenicama i pored toga, pripadnici policije drže pod kontrolom situaciju na nekoliko punktova u užem centru Beograda i na širem prostoru oko Skupštine Srbije. Postavili su kordone i oklopna kola preko saobraćajnica u tim delovima grada.

Kako saznajemo pre 10, 15 minuta TAXI VOZILO se zaleteo u kordon policije na uglu Bulevera kralja Aleksandra i Takovske ulice! Tom prilikom je jedan policajac povređen i odmah je prevezen u Urgentni centar.

Kako očevici opisuju situaciju, taksita nije hteo da se zaustavi jer je hteo da “razbije” kordon policije, koja je promptno reagovala, tako što su fizički njih desetak legli na automobil i zaustavilo ga. Taksistu koji je upravljao vozilom na licu mesta su priveli .

Povodom sukoba koji traju, MUP Srbije je izdao zvanično saopštenje da oni večeras “ni u jednom trenutku nisu ispaljivali suzavac, niti topovske udare”!

Po njihovim navodima, suzavac koji je prekrio dobar deo platoa ispred Doma Narodne skupštine, Pionirskog parka i okoline, ispalili su – demonstranti .

Povodom ovih “ratnih dešavanja” na ulicama glavnog grada oglasio se i ministar policije ~ Nebojša Stefanović koji je večeras izjavio za medije :

– “Jasno je da imamo situaciju koja može da se opiše kao ogoljeno nasilje.”

– “To su pokušaji da se preuzme vlast bez volje naroda, bez učešća na izborima” – rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za medije.

– “Mogli ste da vidite potpuno mirno i uzdržano ponašanje policije, koja je bila gađana kamenicama i ciglama. I pored svega toga pripadnici policije bili su uzdržani, krenuli su tek kada je njihov život bio ugrožen. Bili su napadnuti svim i svačim, pa i lopatama, molotovljevim koktelima” – rekao je Stefanović.

Stefanović je naveo da je povređeno 10 policajaca, a da su jednom polomljene obe noge.

Kako javljaju reporteri HAOS je I U KRAGUJEVCU! Vandali su demolirali zgradu Policijske Uprave MUP Kragujevac. Pre oko pola sata kamenicama su polomili prozore i ubačene su baklje koje su izazvale požar.

Još nemamo konkretne izveštaje o povređenima i o pričinjenoj materijalnoj šteti iz KRAGUJEVCA, pa ni iz BEOGRADA. Sukobi se nastavljaju do duboko u noć.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati