NAPUŠTAJU NAS NAJBOLJI, LEKARI; čak 18 preminulo za kratko vreme! SLAVA IM I HVALA

Da li je COVID19 zvaničan uzrok ili NE, manje više je nebitno, JER SMO OSTALI BEZ NAJBOLJIH KADA JE NAJPOTREBNIJE, usred ljute borbe sa “nevidljivim neprijateljem”. Brojka ide čak i do 20, za kratko vreme.

Ostali smo bez onih koji su na “prvoj liniji fronta” od samoga početka, bez onih koji su žrtvovali sebe da bi spasili druge, onih koji su uložili svo svoje znanje, trud i energiju da bi dali svoj maksimum kada je najpotrebnije.

Prema nekim procenama svaki deseti zaraženi koronavirusom u našoj zemlji je zdravstveni radnik.

Gubitak je neprocenljiv jer se radi o iskusnim, vrsnim stručnjacima, istaknutim, svetski priznatim lekarima i profesorima poput –  dr Miodraga Lazića, Vaskularnog hirurga profdr Dragana Markovića, jedan od najboljih endokrinih hirurga profdr Radana Džodića, radiologa Slavka Popovića, dr Dušanke Živković …itd.

Poslednji u nizu, za sada, je i načelnik Polikliničke službe Klinike za pulmologiju KCS, pulmolog dr Vladimir Žugić koji je iznenada preminuo 07.08.2020. Poznati pulmolog, čije smo savete slušali u toku epidemije koronavurusa preminuo je navodno od infarkta.

Delimično ažurirane spiskove i uvid o preminulim lekarima tokom pandemije i usled bolesti covid 19 možete videti na sajtu LEKARSKE KOMORE SRBIJE link – http://www.lks.org.rs/in-memoriam-covid-19/cid208/index/ i na sajtu SINDIKATA LEKARA I FARMACEUTA http://www.sindikatlfs.rs/tag/%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%bc%d1%83/ .

Još jednom ~ večna im slava i hvala!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati