Lukašenku LEĐA ČUVA PUTIN, završen je dugi razgovor; NA GRANICAMA NAPETO, CILJ JE DA SAČUVA DRŽAVU ~ BELORUSIJU !

Dva VLADARA ~ RUSIJE I BELORUSIJE, danas su imala dugi konstruktivan razgovar. Povodom aktuelne situacije oglasio se Aleksandar Lukašenko da je dogovorio sa PUTINOM da RUSI pružaju pomoć u slučaju da to bude bilo potrebno.

– Kada je reč o vojnoj komponenti, Belorusija sa Ruskom Federacijom već ima postojeći dogovor u okviru Savezne države Rusije i Belorusije i ODKB. Ovi momenti potpadaju pod taj dogovor. Stoga sam i danas dugo razgovarao sa predsednikom Rusije o aktuelnoj situaciji. Moram reći da sam fasciniran koliko je on upućen u to šta se događa – rekao je lider BELORUSIJE.

– Dogovorio sam se sa Putinom da pri prvoj našoj molbi Rusija pruži sveobuhvatnu pomoć kako bi se osigurala bezbednost Belorusije – dodao je.

U osvrtu na proteste radnika u Belorusiji, Lukašenko je rekao da se radi o „zabadanju noža u leđa vlasti“.

– Kakav je to pristup? Predsednik, Vlada, svi se mi mučimo kako bismo osigurali makar neku platu sebi. Firme rade, pružamo neverovatnu pomoć. I šta? Nož u leđa? – upitao je Lukašenko.

Rekao je i da smatra da svi oni koji protestuju ni ne treba više da rade u fabrikama.

– Pazite, imamo previše radnika u našim fabrikama, neka odu ti ljudi. Tim ljudima ne treba da bude osigurano mesto više u fabrikama – zaključio je lider BELORUSIJE.

Što se tiče vojnih intervencija, pored NATO VEŽBI koje se održavaju u “komšiluku”, danas je takođe LIDER Belorusije ~ Aleksandar Lukašenko naredio da se vazdušno – desantna brigada prebaci u grad Grodno, koji se nalazi u blizini granica Poljske i Litvanije, zbog napete situacije na zapadnim granicama.

– “U ovom trenutku nemam drugih ciljeva, osim da sačuvam nezavisnu i stabilnu državu” istakao je Lukašenko.

– Mene više zabrinjava situacija na teritoriji naših susednih država ~ Poljske i Litvanije. Tamo se, kako vam je poznato, održavaju vojne vežbe NATO snaga. Primećuje se eskalacija i povećanje oružanih komponenti na tim teritorijama. Naravno, ne možemo da to ne primetimo i mirno gledamo.

– Kada sam jutros slušao izveštaj načelnika Generalštaba primetio sam da i naše vojnike brine isti problem. Zbog toga molim, s obzirom na napetu situaciju na zapadnim granicama, da se prebaci vazdušno-desantna brigada iz Vitebska u Grodno – zaključio je Lukašenko.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati