VUČIĆ PRED SASTANAK u Vašington : “znamo svoj ZADATAK i kolika je SVETINJA koju čuvamo” !!

Predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić pred odlazak na sastanak u Vašington je rekao da će Beograd biti spreman za sve opcije i da će se odluke donositi na mudar način.

Za RTS je naveo da su u toku pripreme za sastanak i da ne preteruje kada kaže da je Beograd deset puta spremniji nego Priština, i da to mogu da potvrde medunarodni predstavnici.

“Radimo svaki dan, pripremamo se po ceo dan”, ukazao je predsednik i dodao da se ne zna šta će tačno biti agenda, ali da bi trebalo da se priča o ekonomiji.

Ipak, kako kaže, moguće prisustvo Donalda Trampa govori da su moguće možda i još neke ideje.

“Mogu da kažem ljudima u Srbiji da nemam sumnje da će to za delegaciju koju vodim i sve nas biti besane, ne lake noći, ali da znamo svoj zadatak i kolika je svetinja koju čuvamo”, istakao je i dodao da je Srbija najvažnija bez obzira ne sve izazove.

Poručio je ljudima da ne brinu i da on ima iskustva, da se sastajao sa najvišim svetskim liderima.

“I to mi daje za pravo da mogu da kažem da ćemo odluke donositi na mudar način”, rekao je Vučić uz napomenu da se neće odbijati ništa tek da bi se odbilo, da se neće prihvatati ono što je loše i porazno za zemlju.

Povodom poređenja sa sporazumom Izraela i UAE, Vučić je rekao da bi mogao da analizira kako je to postignuto, i dodao je da će se delegacija Beograda sasvim sigurno sastati sa Kušnerom, O’Brajanom, Grenelom i Pensom.

Međutim, napominje da niko nije nudio razmenu teritorija, niti bilo šta slično.

“Čekam da vidim šta su njihovi predlozi”, rekao je Vučić i ponovio da nema sumnje da je Tramp bolji za Srbiju nego neki raniji predsednici.

“Šta god ko govorio i mislio, mi ćemo biti spremni za sve opcije. Znamo svako selo i svaki sporazum, za razliku od onih koji dolaze, a ne znaju ni koje smo sve sporazume potpisali, ali ja ih nikad ne potcenjujem”, navodi predsednik Srbije.

Naglasio je da će javnost biti upoznata sa svime što se događa i da ništa neće biti sakriveno.

“Verujem da ćemo imat snage i mudrosti da donesemo najbolje odluke”, ukazao je Vučić dodavši da će na kraju o svemu odlučivati narod Srbije.

Dodao je da se neće rukovoditi ličnim i političkim interesima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati