ZAHUKTAVA SE U CG PRED PRESUDNE IZBORE; UVREDE I PRETNJE NA SVE STRANE – “DEMOKRATE TREBA KLATI I BACITI KRMADIMA” !! FOTO

Presudni i najneizvestniji IZBORI, 5 po redu od kada je proglašena nezavisnost u CG, održaće se u nedelju. Izborna tišina je nastupila za 11 izbornih lista, 6 stranaka, 6. koalicija, a pravo glasa ima 540.026 birača na 1.217 biračkih mesta. Glavna tema kampanje bio je Zakon o slobodi veroispovesti.

Predstojeći izbori su možda i najveći politički izazov za partiju Mila Đukanovića, koji vec 30. godina vlada Crnom Gorom, jer je prema istraživanjima najpopularniji nestranački kandidat koji vodi prosrpsku koaliciju ~ Zdravko Krivokapić pa tek onda sledi Milo Đukanović, kojem se lični rejting smanuje !

Prema poslednjem istraživanju CEDEM-a iz avgusta očekuje se da izlasnost bude 66%, a rejting partija prema njihovim prognozama je sledeći:

Koalicija “Odlučno za Crnu Goru DPS – Milo Đukanović” može da računa na 35,3 odsto glasova, a u decembru je samo DPS imao 37 odsto. Dosadašnji koalicioni partneri DPS-a, socijaldemokrate imaju 5,3 odsto, a Bošnjačka stranka 4,8 odsto. Najveću podršku od opozicionih stranaka ima prosrpski blok “Za budućnost Crne Gore” 24,7 odsto i građanska koalicija “Mir je naša nacija” demokratske Crne Gore sa 16,5 odsto.

SPC se takođe uključila u kampanju, navodeći da građani treba da izađu i da glasaju protiv onih koji su doneli sramotan zakon o slobodi veroispovesti.

Upućene su sa svih strana oštre kritike, otvoreni politički stavovi, kao i pretnje i uvrede namenjene drugim kadidatima. Ovako zategnuta, napeta, neizvestna i nesigurna situacija pred izbore nije zabeležena do sada u CRNOJ GORI.

“Ja verujem da su ovo poslednji trzaji velikosrpskog nacionalizma usmereni na Crnu Goru, odeveni ovoga puta u crkvene odore. Sa istih adresa i pre četiri godine, pripremana je i nasilna promena vlasti u Crnoj Gori”, rekao je Duško Marković (DPS).

Aleksa Bečić iz Demokratske Crne Gore povodom izbora i stanja u CG izjavio je za medije : – “Mislim da je nezadovoljnu Crnu Goru ujedinio i prazan frižider, rata za kredite, odlazak naših mladih, ugroženost radnika, ponižavanje penzionera, rasprodaja naše dedovine, zaduživanje naših praunučadi. Ujedinjena Crna Gora ide ka promenama i ide ka pobedi”.

Lider koalicije Crno na bijelo ~ Dritan Abazović dodatno je pojasnio njegovo viđenje i situaciju u CG : “Dva najveća brenda Crne Gore su škaljarski i kavački klan, Nemci imaju mercedes, mi imamo škaljarski i kavački klan... Što mi nemamo tužilaštvo, što je ovo privatna država i što nijedna stvar ne može da se procesuira, to je drugi deo priče i protiv toga se borimo”, istakao Abazović.

Korak dalje otišli su iz DPS-a, čije su prepiske VEČERAS ISPLIVALE SA NAVODNIM pretnjama smrću od strane funkcionera DPS Kolašin.

“DEMOKRATE TREBA KLATI I BACITI KRMADIMA” i “Ja bih da to sve KOLJEMO i da ostane samo DPS u gradu” napisane su pretnje od strane ~ Luke Živkovića, funkcionera Savjeta mladih DPS-a. Prepiske su procurile iz Viber grupe partijskog organa DPS Kolašin, te jednu od tih prepiska u nastavku objavljujemo.

Pomno ćemo pratiti IZBORE U CRNOJ GORI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati