POSLE IZRAELA I PAPA FRANJA / VATIKAN PRIZNAJE KOSOVO KAO DRŽAVU ? ?

Beograd i Priština potpisale su sporazum 04.09.2020. u Beloj kući pred predsednikom DONALDOM TRAMPOM, s čim su se dve strane obavezale da, između ostalog, Kosovo neće tražiti članstvo u međunarodnim organizacijama u roku od godinu dana, dok Srbija u istom periodu neće slati zahteve državama ili međunarodnim organizacijama da ne priznaju Kosovo, kao i će obustaviti kampanju za povlačenje priznanja.

Međutim čelnici KOSOVA – PRIŠTINSKE DELEGACIJE očekuju da će KOSOVO PRIZNATI I PAPA FRANJA – SVETA STOLICA . IZRAEL JE VEĆ PRIZNAO KOSOVO KAO nezavisnu i suverenu ZEMLJU.

S tim u vezi lider Alijanse za budućnost Kosova ~ Ramuš Haradinaj kazao je da je Kosovo sporazumom u Vašingtonu napravilo veliki korak napred i da se nada da će nakon uzajamnog priznanja sa Izraelom i Vatikan priznati prištinske institucije, prenosi KoSSev. 

„Naše molitve su takođe upućene papi Franji, sa nadom da će uskoro Sveta stolica priznati naše Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu“, kaže Haradinaj.

Haradinaj je naveo i da očekuje da Evropska unija pokaže istu posvećenost i ozbiljnost, „kako bi se olakšao proces priznavanja Kosova od svojih država“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati