SKANDAL ! OPTUŽENOM ZA UBISTVO ĆURUVIJE PRODUŽEN PASOŠ JER “LOVI KRUPNU DIVLJAČ U AFRICI” !!

Pravde još nema za svirepo, brutalno ubistvo novinara ~ SLAVKA ĆURUVIJE koji je ubijen 1999. godine na USKRS iz vatrenog oružja, ispred stana gde je živeo i radio. Miroslavu Kuraku, optuženom da je bio neposredni izvršilac toga ubistva i prvostepeno osuđenim na 20 godina, produžen je pasoš Republike Srbije.

Na sve to juče je došlo do ukidanja prvostepene presude u slučaju Ćuruvija i Apelacioni sud je odlučio / dao nalog šta treba da se uradi ponovo u tom procesu, te se tek tokom naredne godine očekuje pravosnažna presuda za ubistvo srpskog novinara, izdavača i osnivača listova „Nedeljni telegraf“, „Dnevni telegraf“ i „Evropljanin“ ~ SLAVKA ČURUVIJE.

„Ćuruvija, posle više od dvadeset godina od ubistva, zaslužuje pravdu. Očekujem osuđujuću presudu“, rekao je advokat porodice nastradalog Slobodan Ružić za RTS.

Prvostepeno su osuđeni nekadašnji šef DB Radomir Marković i šef beogradskog centra Milan Radonjić na po 30 godina, a Ratko Romić i Kurak na po 20 godina.

Pomenuti Miroslav Kurak je u bekstvu, a kako danas saznajemo PRODUŽEN MU JE PASOŠ REPUBLIKE SRBIJE.

„Dakle to je neko uradio, očito to znači da je on (Kurak) pod zaštitom“, rekao je Ružić za RTS.

Za sve vreme procesa, kako je poznato medijima sudi mu se u odsustvu; poznato je da je otišao u Afriku, gde se, kako se pisalo, „posvetio organizovanju lova na krupnu divljač“.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara, Veran Matić je rekao u istoj emisiji RTS-a, da je iz svih komunikacija koje je dosad imao, zaključio da za Kurakom nije bilo „ciljane potrage“, a „svi znamo otprilike gde se on nalazi, znaju i organi“.

Za mene je zajednički imenitelj celog ovog slučaja i mnogih drugih, totalna opstrukcija, iz različitih uglova, različitih segmenata društva“, naglasio je Matić.

On je rekao da će Ćuruvijine kolege, novinarska udruženja i komisija koju on vodi i dalje pažljivo pratiti suđenje.

Predstavnik dela Demokratske stranke (DS) Balša Božović ocenio je da je ukidanje presude za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije „opasna poruka za sve novinare i slobodu govora u Srbiji“.

„Ne samo da je ovo dokaz nepostojanja vladavine prava, ovo je poruka da je Miloševićevo političko nasleđe i dalje prisutno u svim sferama društva i države“, rekao je agenciji Beta Božović.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati