Posle Dana srpskog jedinstva sledi masovno hapšenje SRBA od strane SIPE, zbog “RATNIH ZLOČINA” !

POLICAJCI Sipe, BH policije, po nalogu Tužilaštva BiH lišili su slobode 7 SRBA OD KOJIH SU NEKI BILI NA VISOKIM POLOŽAJIMA, a navodno zbog ratnih zločina, potvrđeno je za N1 iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

Uhapšeni Srbi se sumnjiče za krivična dela zločin protiv čovečnosti u mestu Novoseoci. Trenutno se nalaze u prostorijama SIPA-e i biće predati u dalju nadležnosti Tužilaštva.

Da ironija bude veća, kako smo juče izvestili i preneli SRBIJA I SRPSKA su proslavile Dan sprskog jedinstva uz poruke ohrabrenja, mira i jedinstva !

Jedan od pomenutih uhapšenih srba je i Milan Tupajić, bivši predsednik opštine Sokolac i narodni poslanik u NS RS.

Lisice su stavljene na ruke i  Draganu Obradoviću, ratnom kamndiru PS Sokolac, kao i pripadnici VRS – Miladin Gašović,  Jadranko Šuka, Željko Glišović, Momir Kezunović  i Branislav Kezunović.

General Milomir Savčić, predsednik Boračke organizacije RS potvrdio nam je hapšnje „sedmorke“ iz sokolačkog kraja. Savičić kaže da je „najnovije hapšenje, uprkos svemu što se loše dešavalo prema Srbima, više nego šokantno“.

 – Ovo je loša poruka našem narodu, jer na brutalan način se hapse ljudi koji su branili svoja ognjišta i svoj narod  – kaže Savčić.

Šta nam poručuju oni koji hapse i zatvaraju na ovaj način i ovoliko ljudi. Kao da su u minulom ratu učestvovali samo Srbi. Toliko je dokaza, brojki i činjenica, da se može reći da se optužuje jedan čitav narod. Samo je pitanje ko je sledeći .Takav ambijent nekome odgovara, a sigurno je da  ne odgovara ni pravdi, ni pravu ni pomirenju na ovim prostorima, zaključio je Savčić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati