ŠOK ! UBILI GARDISTE 2004. ZBOG DROGE ??? NOVE INFO SVEDOKA RELJIĆA

I posle čak 16. godina od ubistva ~ Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića,u kasarni ~ Topčider 2004.“PRAŠINA SE NE STIŠAVA”, A NOVI DETALJI DOLAZE DO JAVNOSTI.

Istraga ovog slučaja dosad nas je dovela do jednog imena – Saše Reljića, bivšeg oficira Vojske Srbije koji navodno živi u Moskvi, a koji se pominje kao ključni svedok pogibije vojnika.

Mediji su prošle godine prenosili da je Reljić zbog svojih saznanja saslušan u tužilaštvu i da je tada izneo tvrdnje da je gardiste ubio visokopozicionirani pripadnik MUPa. Bivši oficira Vojske SCG rekao je da ga je 2006. godine zvao funcioner BIA-e iz Zrenjanina, koji mu je zatražio sastanak s tadašnjim predsednikom Srbije ~ Borisom Tadićem kako bi mu, navodno, dostavio saznanja o grupi švercera kokaina, koji je bio skrivan u kasarni na Topčideru.

“Taj funkcioner je preko posrednika dobio poziv od direktora BIA Radeta Bulatovića, koji mu je naredio da prestane da se bavi grupom i drogom. U međuvremenu, funkcioner policije iz Zrenjanina dojavio je narko-bandi da im je BIA na tragu. Trojica policajaca ubrzo su zaustavila vozilo u kojem je bio operativac, inače ubačen u krimi-grupu u nameri da je razootkrije i brutalno ga prebili. Kako bi sklonili drogu, jer nije bila dogovorena smena u kasarni, ubili su dvojicu stražara, a potom izneli narkotike i kamionom ih odvezli prema Mađarskoj”, ispričao je Reljić.

Advokat Predrag Savić ističe da je, prema njegovim saznanjima, iskaz Reljića ostao neproveren do kraja i da bi “Tadić trebalo da predoči sva saznanja koja ima.

Ta izjava je tada izgledala uverljivo i trebalo ju je ispitati. Ako je tačna, trebalo je raditi po njoj. Ako nije tačna, trebalo je teretiti svedoka za ometanje pravde, lažno prijavljenje i slično, to je krivično delo. Ovako je ostalo neispitano. Kao da su nas ubacili u neki mračni tunel, bez vazduha i svetlosti i ništa se ne dešava”, zaključio je advokat Savić.

Istraga ovog slučaja i pogibije kretala se u više pravaca koji su vodili u “ćorskokak” – od toga da je jedan vojnik ubio drugog, a potom izvršio samoubistvo, do toga da su obojica likvidirani jer su videli nešto što nije trebalo !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati