FORMIRANA JE VLADA SRBIJE, a večeras i jednoglasno usvojen Zakon o ministarstvima !

Svih 205 prisutnih poslanika u sali, večeras su glasali “ZA” nov Zakon o ministarstvima, sa čime su se stvorili uslovi za formiranje Vlade Srbije.

Zakon o ministarstvima predviđa da Vlada Srbije ima 21 resor, među kojima su tri nova kako je najavio PREDSEDNIK VUČIĆ: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, ravnopravnost polova, Ministarstvo za brigu o selu i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji.

Predviđeno je i ministarstvo bez portfelja, na čijem čelu će biti ~ Novica Tončev, dakle kao ministar bez portfelja koji je takođe i potpredsednik SPS-a.

Zakon predviđa i sledeća ministarstva: finansija, privrede, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine turizma i telekomunikacija.

Vladu Srbije činiće i ministarstvo pravde, državne uprave i lokalne samouprave, MUP – unutrašnjih poslova, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kutlure i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.

Večeras je izglasan i prvi potpredsednik Vlade Srbije čiju funkciju će obavljati ~ Potpredsednik SPS-a Branko Ružić koji je ujedno izglasan da bude i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u novom kabinetu Ane Brnabić.

Za potpredsednika parlamenta izabrana je ~ Marija Jevđić, potpredsednica JS-a kao još jedan predstavnik izborne iste SPS-JS.

Kako VAM SE ČINE IZBORI I SASTAV NOVE VLADE ???

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati