AMFILOHIJA NEPRIJATELJI VEĆ SAHRANILI! DR OTKRIVA U KAKVOM JE ZAISTA STANJU …

Dušebrižnici su MITROPOLITA crnogorsko primorskog Amfilohija već sahranili i večeras u pojedinim medijima je kružila vest da je mitropolita Amfilohije preminuo.

Pravo stanje otkriva dr Jelena Borovinić Bojović ~ načelnica pulmološke klinike KCCG koja je izjavila nešto posle ponoći da se Mitropolitovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom, na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i posledicom dugotrajne oksigene terapije.

Nakon urađenog skenera pluća i plućnih arterija i napredovanja respiratorne insuficiencije Mitropolit je intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije na kojem se nalazi i u ovom trenutku.

Laički rečeno, do pogoršanja stanja je došlo zbog pojave vazduha u grudnom košu koji pritiska srce.

-“Stanje je ozbiljno, uključen je kompletan lekarski tim i pratimo neprekidno sve parametre. Hemodinamitski je stabilan i borimo se da tako i ostane.

Predstojeći sati jesu ključni ali je Amfilohije još živ.

Napominjemo da je Mitropolit odbio da ide u bolnicu u Beogradu i izrazio želju da ostane u rodnoj Crnoj Gori.

Krivokapić je na Tviteru napisao da se moli “za Visokopreosveštenog mitropolita Amfilohija i molim sve da mi se u molitvi pridruže”.

– On nas nije ostavio ni u jednoj borbi, ni mi njega ne smemo ostaviti u ovoj”.

Aleksa Bečić je na Tviteru napisao da: “Načelnica pulmologije KC Crne Gore, koja zajedno sa svojim timom preduzima sve mjere liječenja i adekvatne zdravstvene njege, ljubazno me je upoznala sa zdravstvenim stanjem Mitropolita crnogorsko-primorskog. Nadam se da će se njegovo zdravstveno stanje ubrzo stabilizovati.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati