JOŠ SAMO 30 MESTA U BG ARENI; PRAVI BROJ ZARAŽENIH 10 PUTA VEĆI ??

Dok sa svih strana najavljuju i polemišu o efikasnoj vakcini i imunizaciji, lekari na “prvoj liniji fronta” se susreću sa sve većim brojem obolelih, sa obostranim zapaljenjima pluća, manjkom kreveta, sve težom kliničkom slikom, sa velikim umorom itd.

O tome nam je posvedočio potpukovnik dr Predrag Bogdanović, glavni medicinski koordinator privremene bolnice u Areni, a govoreći o popunjenosti Beogradske arene rekao je da je u njoj trenutno 465 pacijenata.

Arena prima pacijente od 25. Oktobra i trenutno ima mesta za još nekih tridesetak pacijenata za prijem, izjavio je danas dr Bogdanović.

Dr Bogdanović navodi podatak i da je 1.030 pacijenata “prošlo” od tog 25. Oktobra!

On je rekao da je sada klinička slika pacijenata ozbiljnija nego ranije i da su svi pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom.

Bogdanović je pojasnio da su to pacijenti sa obostranom upalom pluća, sa oštećenom plućnom funkcijom koji zahtevaju ozbiljniju terapiju.

On je rekao da trenutno najmlađi pacijent u Areni ima 18 godina, a najstariji 86.

Vredi spomena da je do sada NAJVIŠE PREMINULIH LICA ZABELEŽENO ČAK 38 U POSLEDNJA 24 SATA.

Takođe u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 15.061 osoba, njih 5.067 bilo je pozitivno.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije se nalazi 216 pacijenata.

Mediji, stručna javnost i građani veruju da ovo nisu konačne cifre, da je krajnji zbir obolelih, zaraženih daleko veći, spominje se i do 10, 15 puta veći broj neregistrovanih slučajeva !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati