OPEREZ UDVOSTRUČEN JE BROJ INSPEKCIJA! EVO ŠTA SE SVE ZATVARA I KOJE SU predložene NOVE MERE …

Nove mere o kojima se priča već toliko dugo, Vlada Srbije će usvojiti na sednici u četvrtak, stupiće na snagu od petka 4. decembra, a trajaće u naredne dve nedelje, dakle ostaće na snazi do sredine decembra.

Predlog Kriznog štaba je :

-da SVE BUDE ZATVORENO, OSIM ELEMENTARNOG i bioskopa/pozorišta, TOKOM VIKENDA

ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade samo radnim danima do 17 sati

da će ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći da rade samo do 17 sati i to samo radnim danima

-prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend.

-apoteke, benzinske pumpe i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji

 -pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend

-pijace radnim danima reglularno, a vikendom od 6 do 15 časova itd.

Povodom zaoštravanja mera i kontrole, primene istih, u saopštenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu navodi se da je do danas gotovo dupliran ukupan broj izvršenih nadzora u oblastima i objektima, u kojima primena mera ima najveći efekat na sprečavanje širenja virusa, a primenom zakonske regulative i davanjem širih ovlašćenja policiji i komunalnoj miliciji, kao i nova kaznena politika, smanjen je broj prekršajnih postupaka pred sudovima, jedan je od zaključaka izveštaja.

Održana je i prva sednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor u novom sazivu tokom koje je podnet – Izveštaj o radu Radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid-19, u kojem se navodi da od oktobra ove godine 2.000 inspektora iz 44 inspekcije kontroliše sprovođenje ovih mera.

Koordinaciona komisija je međuresorno koordinaciono telo, a kojim predsedava resorna ministarka zadužena za pitanja državne uprave i lokalne samouprave ~ Marija Obradović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *