VUČIĆ HOĆE ČISTKU! “Anomalija DRUŠTVA – VD DIREKTORI” ! USKORO NOVI KONKURSI ZA SVA JAVNA PREDUZEĆA …

Stalno se provlači jedno te isto u  izveštajima Evropske komisije Status “vršilaca dužnosti direktora” mora da se promeni po nahođenju i preporukama EVROPSKE KOMISIJE, jer je to jedna od stalnih primedbi u izveštajima.

Te je Predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić izjavio danas da će Vlada Srbije uskoro raspisati konkurs za direktore svih javnih preduzeća i dodao da je uveren da će Vlada Srbije dobro završiti taj posao.

“To je jedna od anomalija koja se pominje u izveštaju Evropske komisije i zato sada radimo na tome. Uskoro ćemo ići na konkurs za sve direktore javnih preduzeća, to je bila moja molba članovima vlade i siguran sam da će vlada to da sprovede”, rekao je Vučić.

On je tako odgovorio na konstataciju novinara da 22 preduzeća još uvek imaju status “vršilac dužnosti direktora”, uprkos kritikama iz EU.

Na pitanje upućeno ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović da li se susrela sa direktorima “Srbijagasa” i “Transportgasa”, Vučić je odgovorio da ih je danas oboje pozvao na sastanak i da je zamolio direktore javnih preduzeća da imaju korektan odnos prema ministru.

“Ne mora da bude ljubavi i najbližih odnosa, već da funkcionišu na profesionalan način, jer ako tako ne bude, onda ćemo pribegavati drugim merama”, zaključio je Vučić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati