VIRUS “MUTANT”, KOJI NAPADA DECU, SE RAPIDNO ŠIRI U V. BRITANIJI I IRSKOJ; Naučnici identifikovali JOŠ JEDAN NOVI SOJ KORONA VIRUSA !!! IMA LI KRAJA ?

Taman kada su pristigle vakcine i počela primena plana VAKCINACIJE populacije protiv ZARAZE COVID 19, počelo je sve da se komplikuje, virus da mutira, kontagioznost da se povećava kao i broj mrtvih širom planete.

Naime britanski naučnici identifikovali su još jedan novi soj korona virusa, kako je danas zvanično potvrdio ministar zdravlja Velike Britanije ~ Met Henkok.

Novi soj je registrovan kod dve osobe koje su imale kontakt sa ljudima koji su nedavno došli iz Južne Afrike, rekao je Henkok.

On je kazao da svako ko je u prethodne dve nedelje bio u Južnoj Africi odmah mora da ode u izolaciju, kao i osobe s kojima je bio u bliskom kontaktu.

Dodao je da prikupljeni dokazi ukazuju da je nova varijanta korona virusa „dodatno mutirala“ u odnosu na onaj soj zbog kojeg je britanska vlada prethodnih dana pooštrila mere u velikom delu Engleske i zbog čijeg širenja su mnoge zemlje obustavile saobraćaj sa Velikom Britanijom.

Velika Britanija je objavila da su u prethodna 24 časa od korona virusa umrle 744 osobe, najviše u jednom danu od 29. aprila.

Novi soj korona virusa, registrovan je u Londonu i jugoistočnoj Engleskoj, a znatno brže se prenosi od već poznatog, registrovanog.

Zaraza korona virusom potvrđena je u Velikoj Britaniji kod više od 2.100.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 69.000, do sada.

NOVI soj korona virusa prisutan je i u Irskoj !!

“Svi indikatori epidemije su u porastu i rastu veoma brzo. Eskalira i naša zabrinutost”, izjavio je glavni medicinski savetnik u Irskoj Toni Holohan, prenosi Rojters.

Vlasti u Irskoj naredile su od sutra zatvaranje restorana, pabova i čak nekih prodavnica.

Kako se veruje i kako su dosadašnje studje pokazale, “mutant” ili mutirani soj virusa korona, zarazniji je za 70 puta više od prvobitne varijante, a i prema svemu sudeći lakše se prenosi na decu! Do ovog zabrinjavajućeg podatka došli su britanski naučnici, u zemlji u kojoj se i pojavila nova vrsta kovida.

– Izgleda da nova varijanta više širi infekciju kod dece. Nismo utvrdili vezu, ali to može da se zaključi iz statističkih podataka – poručio je profesor “Imperijal koledža” iz Londona Nil Ferguson.

Rad na istraživanjima se nastavlja, a prvo se postavlja pitanje da li će već odobrene vakcine da deluju na mutirani virus i pomenute nove sojeve ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati