STANJE ALARMANTNO ! PREMINUO 3 LEKAR – STRUČNJAK U POSLEDNJA 24H OD KORONE – INFO

Nenadoknadiv gubitak ! Najškolovaniji profesori – lekari, stručnjaci nam odlaze ovoga puta NE IZ ZEMLJE NEGO ZAUVEK.

Opraštamo se od trećeg lekar u poslednja 24 sata koji su preminuli od korona virusa i to u najboljim godinama, u jeku karijere.

Zbog komplikacija usled kovida 19 juče je u KBC Dragiša Mišović preminuo profesor dr Branislav Filipović, specijalista psihijatrije i dugogodišnji upravnik Instituta za anatomiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, u 59. godini.

-“U početku je bio na kućnom lečenju, ali je po pogoršanju stanja hospitalizovan u KBC “Dragiša Mišović”. I pored terapije i svih napora njegovih kolega stanje se stalno komplikovalo, tako da je profesor morao da bude priključen na dijalizu, a zatim i na respirator”, navodi se u zvaničnom saopštenju za medije.

Takođe juče je objavljeno da je u 58. godini preminuo dr Vojislav Magdić, specijalista anesteziologije i reanimacije u Zdravstvenom centru Negotin, a nakon izbijanja epidemije bio je angažovan ne samo u Negotinu, nego i u KBC Dragiša Mišović, gde je u dva navrata pomagao kolegama u zbrinjavanju najtežih pacijenata.

-“Svoju požrtvovanost pokazao je i prilikom izbijanja epidemije korona virusa ne samo u ustanovi u kojoj je zaposlen, već i prilikom angažovanja u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu gde je u dva navrata pomagao kolegama u zbrinjavanju najtežih pacijenata”, preneo je ng portal.

A danas je stigla vest da je noćas tj. u toku noći preminuo i dr Željko Marković koji je bio specijalista radiologije u Kliničkom Centru Srbije i profesor na Medicinskom fakultetu. Prof. dr Željko Marković, specijalista radiologije preminuo je na Infektivnoj klinici od koronavirusa što je potvrđeno iz Sindikata lekara i farmaceuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati