OBAVEŠTENJE U VEZI VAKCINACIJE; MENJA SE PROCEDURA OD 26.01.21.

Formiranje ogromnih redova, gužve, višesatna čekanja, mogućnosti za transmisiju drugih zaraznih bolesti, svađe između građana …itd. nastaju svakoga dana od kako je počela vakcinacija i uvećava se sa brojem građana koji se nisu prijavili za istu, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana tj. Vlada Republike Srbije odlučila je da vakcinu od utorka, 26. januara mogu da prime isključivo oni koji su dobili poziv i termin.

TERMIN ZA VAKCINACIJU DOBIJATE ISKLJUČIVO PRIJAVOM PREKO PORTALA E UPRAVA, O ČEMU SMO VEĆ PISALI NA LINKU :

ili pozivom kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od osam do 20 časova.

-“Nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioriteta”– navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Vlade.

Iz Vlade apeluju na građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer, kako navode, to je najbolji način da vakcinu dobiju svi, po utvrđenim pravilima.

-“Ovakva odluka doneta je zato što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali. Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana” – piše u saopštenju.

Nadležni apeluju da bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati