SVE O NOVOM PAKETU POMOĆI! KAKO I KADA DA SE PRIJAVITE – INFO

Država nam ipak daje do znanja da nismo sami u najgorim vremenima! Pored već datih – poklonjenih 100 eura prošle godine tokom KORONA UDARA, država donira opet SVAKOM PUNOLETNOM GRAĐANINU – DRŽAVLJANINU JOŠ PO 60 EURA, A ZA PENZIONERE UKUPNO 110 EURA.

Prvih 30 evra sledi u maju 2021., drugih 30 u novembru 2021., SA IZUZETKOM ZA PENZIONERE koji će dobiti i po 50 evra u septembru !

Kao početkom maja prošle godine za 100 eura, proceura će izgledati isto.

Svi punoletni državljani Republike Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji moći će, od dana stupanja uredbe na snagu, da se prijave za novčanu pomoć.

Prijavljivanje za novi paket pomoći građanima počeće u aprilu, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

Penzioneri i korisnici socijalne pomoći biće automatski prijavljeni, dok ostali to mogu da urade putem portala e-uprave ili putem kontakt-centra pozivom na telefonski broj 0800 – 101 – 100.

Paket mera podrške srpskoj privredi i građanima ukupno će iznositi dve i po milijarde evra.

A šta kažu stručnjaci, da li podržavaju novi paket pomoći i da li ćemo sa pomoći ustvari doći u još veće dugove i muke ?

Vanredna profesorka Ekonomskog fakulteta Jelena Žarković Rakić kaže da podržava odluku da se građanima isplati pomoć od 60 evra a penzionerima dodatnih 50 evra.

Ona dodaje da taj paket pomoć podseća na onaj od prošle godine, kada je država isplatila po 100 evra svakom punoletnom građaninu.

“Vlada sada planira da da i tri puta po pola minimalca. Ja sam tu pomoć podržavala i prošle godine, ali sam pisala i o tome kako bi ta pomoć mogla da se preusmeri prema onima kojima je najpotrebnija. Kada se vidi koliko ljudi se prijavilo, a skoro svi su uzeli taj novac, vidi se da građani nisu imali ništa protiv”, kaže profesorka Žarković Rakić.

 -“Iznos jeste manji, ali da znači nekom ko ima minimalnu zaradu.”

“Neko ima samo 1.000 dinara dnevno i manje kada plati sve račune, neko može da živi sa tih 30 evra, tako da to podržavam i sada”, zaključila je profesorka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati