NIJE BILO NESREĆE, KOBI BRAJANT NIJE KRIV… EVO ŠTA JE POKAZALA ISTRAGA POSLE VIŠE OD GODINU DANA !!

U stravičnoj, nezapamćenoj helikopterskoj nesreći poginuo je NBA legenda, jedan od najboljih košarkaša svih vrmena ~ Kobi Brajant (Kobe Bryant), njegova 13-godišnja kćerka Đijana (Gianna) i još sedam osoba tog 26. januara 2020. godine.

Kako prenose pojedini mediji, devojčice su krenule na trening u pratnji roditelja kada se helikopter srušio u Kalabasasu. Takođe pojedini mediji tvrde da se pad aviona desio iza vile Kortni Kardašijan, dovodeći u relaciju KORTNI I KOBIJA, kako su tvrdili američki mediji od samoga starta, ali to je sve ostalo na nivou glasina.

Istraga koja je vođena posle više od godinu dana, konačno je završena i objavljen je izveštaj na 600 strana o tome šta je dovelo do nesreće !

Nacionalna komisija za bezbedni saobraćaj (NTSB) sastala se danas i otkrila svetu zaključke do kojih je došla, a dat je odgovor i na jednu od najozbiljnijih spekulacija: Kobi Brajant NIJE tražio od pilota da preduzima bilo kakve nepotrebne rizike. Ova komisija je radila od same nesreće, od 26. januara prošle godine.

Eksperti kažu da pritisak važnih klijenata može naterati pilote da prave loše odluke, ali to nije bio slučaj sa Brajantom.

– Nema dokaza da su Island Express, operator leta, ili klijent (Kobi Brajant) izvršili pritisak na pilota da prihvati zahtev za čarter letom ili završi let po lošem vremenu – navodi se u izveštaju.

Prethodno je utvrđeno da helikopter nije bio pokvaren, da pilot nije bio pod uticajem opojnih sredstava, a i ranije su pronađeni neki dokazi da je pilot Ara Zobajan mislio da se diže iznad magle iako se velikom brzinom spuštao.

Takođe NTSB je do sada utvrdio da je pilot iskusio stanje koje se zove “prostorna dezorijentacija” neposredno pred pad, što ga je navelo da misli da se vozilo penje iako se u stvari spuštalo. Jedan od istražitelja sažeo je to rečenicom: “Pilot ne zna gde je gore, a gde dole“.

-“Istražitelji su naveli da je to veoma ozbiljno stanje i žele da se primene novi programi da bi se pomoglo pri identifikaciji tog stanja i sprečilo da ga piloti iskuse”, navodi se u izveštaju.

Potpredsednik komisije Landsberg je tokom predstavljanja nalaza naveo da je pilot trebalo da prepozna opasno vreme tog dana, da se vrati i sleti na obližnji aerodrom.

U obimnom izveštaju sa više od 600 strana, navodi se i da je pilot verovatno izgubio orijentaciju neposredno pred sam udarac u planine Kalabazasa, te da nije bilo nikakvih menhaničkih kvarova na helikopteru Sikorski S-76, a očekuje se da nakon ove nesreće i izveštaja, Federalna agencija za avijaciju u SAD da i preporuke kako bi se ubuduće izbegle nesreće ovakvog tipa.

– Brdoviti teren u kombinaciji sa prostornom dezorijentacijom pilota u oblacima bio je zbunjujući faktor. Pilot nije znao kojim putem je krenuo – rekao je glavni istražitelj Bil Ingliš.

Dakle glavni krivac za krah letelice i pad helikoptera Sikorski S -76 po mišljenju stručnjaka i istražitelja snosi samo pilot, koji je poleteo u oblake, iako je to zakonom zabranjeno.

Istražitelji su takođe okrivili Zobajana što je krenuo ulevo, umesto da je pokušao da se popne više i da se izvuče iz lošeg vremena.

Sa tim konstatacijama istraga je završena i utvrđen je razlog pada letelice.

UDOVICA VANESA ZNALA KO JE KRIVAC SVE VREME ?? TUŽILA KOMPANIJU 5 MESECI POSLE NESREĆETRAŽI STOTINE MILIONE DOLARA

Udovica jednog od najboljih košarkaša svih vremena traži ogromnu odštetu i to je podnela tužbu samo pet meseci nakon stravične nesreće i pada helikoptera te sada kao udovica i kao majka izgubljenog deteta ~  Vanesa Brajant (38) traži pravdu na sudu.

Zbog greške koje je dovela do smrti najdražih osoba tuži firmu “Island Ekspres Helikopters”, za koju je vozio pilot Arja Zobajan (50), te firmu za iznajmljivanje helikoptera iz koje je bilo pomenuto vozilo, prenosi “24sata.hr”.

Tužbu je koncipirala u Februaru 2020. te u istoj krivi pilota Zobajana koji je takođe umro u nesreći da nije nabavio podatke o vremenu pre poletanja, te nije odložio let nakon što je saznao za loše vremenske uslove, odnosno jaku maglu. Kako piše “Blast” Kobijeva supruga traži stotine miliona dolara koje je porodica izgubila zbog smrti legende Lakersa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati