PUTIN ODLUČNO PROTIV JEHOVINIH SVEDOKA! VELIKA AKCIJA POLICIJE, URAĐENI PRETRESI I HAPŠENJA ! INFO

Putinova administracija i Vrhovni sud Rusije zabranio je još 2017. godine rad Jehovinih svedoka i označio ih kao ekstremističku i terorističku organizaciju!

Pre godinu dana 2020. godine ruske vlasti uvrstile su više od 200 članova ove sekte na spisak ekstremista i terorista, dok AP navodi da su na listi ekstremista i terorista ukupno više od 9.500 imena iz ove organizacije.

To znači da su im zamrznuti bankarski računi i ograničena mogućnost sprovođenja bilo kakvih finansijskih transakcija.

Od zabrane rada od 2017. godine nekoliko stotina jehovinih svedoka je uhapšeno, a 24 su proglašena krivim, od kojih je devet osuđeno na zatvorske kazne.

Kriminalistička istraga se vodi protiv više od 300 osoba.

Danas su RUSKE VLASTI sprovele POLICIJSKU AKCIJU tačnije ruske snage bezbednosti sprovele su danas pretrese domova članova verske zajednice Jehovini svedoci, koja je u zemlji označena kao “ekstremistička organizacija”, saopštio je Istražni odbor pri ruskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Pretresi su sprovedeni na 16 adresa gde žive članovi Jehovinih svedoka i nekoliko njih je privedeno, ali se ne navodi tačan broj.

Oni su optuženi da su od septembra 2017. godine, uprkos zabrani, organizovali sastanke da bi proučavali versku literaturu, naveo je Istražni odbor koji je inače zadužen za važne kriminalne slučajeve.

JEHOVINI SVEDOCI sebe nazivaju hrišćanima i MIRNIM VERNICIMA, te je ta zajednica osudila “pretrese mirnih vernika”, rekao je portparol Jehovinih svedoka u Njujorku, Džarod Lopez (Jarrod) i dodao da u toj akciji vidi povratak “sovjetske represije”. Jehovinih svedoka ima u celom svetu i broje članstvo preko 10 MILIONA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati