OPRAŠTAMO SE I OD BALAŠEVIĆA ! OTKRIVAMO OD ČEGA JE UMRO U 67. GODINI; PRIMLJEN JE U BOLNICU PRE SAMO 3 DANA!

Autor najlepših balada, pevač koji je “punio” sve hale širom Jugoslavije, za čije koncerte se uvek tražila “karta više”, jedan jedini neponovljivi kantautor ~ Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini života.

Đorđe Balašević je rođen 11. maja 1953. godine, u Novom Sadu, u porodici oca Jovana Balaševića i Veronike Dolenec, iz Rasinje kod Koprivnice u današnjoj Hrvatskoj.

 Balašević je pre samo tri dana primljen u Infektivnu kliniku, Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu gde je i preminuo danas.

Pre desetak dana imao je simptome slične “onima koje izaziva koronavirus”, ali se lekaru javio tek kad su se oni pogoršali.

Iako je potvrđeno da je imao HRONIČNE BOLESTI, da je novembra 2019. godine doživeo je infarkt, zbog čega su mu ugrađeni stentovi, on je hospitalizovan da bi se lečio od upale pluća, a u stvari on je imao teži oblik kovid-19 i bio je u lošem stanju !

-“Lekari su preuzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Lekari su, kako se saznaje, dva i po sata pokušavali da ga vrate u život. Nažalost, bezuspešno“, preneo je Blic.

Potom je porodica potvrdila najtužniju vest danas. Supruga Olivera je beogradskim medijima plačnim glasom kratko rekla da je informacija tačna, baš kao i ćerka Beba, koje nije imala snage da govori.

Iza njega su ostale legendarne pesme – “Lepa protina kći”, “Ne lomite mi bagrenje”, “Devojka sa čardaš nogama”, “Provincijalka”, “U razdeljak te ljubim” i drugih večnih hitova – balada.

Teško bi bilo prebrojati sve Đoletove divne pesme i koncerte, ali osvenućemo se na onaj u Areni, kada je njegov govor o Beogradu sve dirnuo u srce.

Nažalost, zbog ugrađenih stentova Balašević je morao da odloži planirane koncerte, nije ih ni održavao od 2019. godine, a na kraju je preminuo od COVID 19 INFEKCIJE što je potvrđeno, samo tri meseca pre 68. rođendana.

REDAKCIJA IVENSE MEDIA GROUP izjavljuje najiskrenije saučešće porodici Balašević.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati