ŠOKANTNE TVRDNJE : “Vučićeva Srbija postaje sigurna kuća za albanske kriminalce; TRGUJU, PERU NOVAC SA SRPSKIM PASOŠIMA U SRBIJI “!!

Bivši savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića i opozicioni aktivista Mlađan Đorđević, osnovao je pokret “Oslobođenje” koji je, prema dostupnim podacima iz Agencije za privredne registre, osnovan 9. jula 2020. godine.

Za svoj tek osnovan pokret Đorđević je tvrdio da će biti “nadstranački” i da će okupiti nezadovoljne ljude “sa obe strane”.

Mlađan Đorđević koji je radio kao Tadićev savetnik za pitanja Kosova i Metohije sada izlazi u javnost sa šokantnim tvrdanjma da “brojni pripadnici albanskog kriminalnog miljea sa Kosova slobodno posluju u Srbiji sa pasošima Republike Srbije, da investiraju u građevinski sektor i tako „peru prljav novac, a sve to pod blagoslovom režima Aleksandra Vučića“.

U pomenutom pokretu tvrde da su došli do saznanja o aktivnoj trgovini pasošima i državljanstvima sa albanskim podzemljem.

„Radi se o nekoliko lica, od kojih je javnosti najzanimljiviji Nedžmedin Zekaj, koji se sada zove Ljirim Zekaj, a pasoš mu je izdat u Novom Pazaru. Za njega se vezuje više kriminalnih dela, povezan je sa OVK, a za vreme rata u Bosni je krijumčario oružje za muslimansku stranu“, kaže Đorđević u pisanoj izjavi.

On podseća da je Zekaja pre dve godine na konferenciji za medije Aleksandar Vučić označio kao osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića.

„Uprkos tome, Zekaj dobija srpski pasoš, a danas slobodno zida zgrade po Novom Pazaru i Beogradu“, tvrdi Đorđević.

On dodaje da se uz Zekaja pominje i Ismet Osmani, koga je nemačka služba BND još 2005. označila kao organizatora šverca narkotika, kao i Mentor Bećiri, takođe krijumčar povezan sa OVK, koji „prema javno dostupnim podacima BIA ima poslovne veze sa Zvonkom Veselinovićem“.

Sva trojica su povezani sa Tačijevim PDK i oni sada uveliko investiraju u građevinski sektor u Srbiji. Izgleda da sele poslove u Srbiju jer na Kosovu nemaju političku zaštitu otkad je Tači pao. Vučićeva Srbija postaje sigurna kuća za albanske kriminalce“, navodi Đorđević, a prenosi Oslobođenje. Đorđević kaže i da je navedene podatke „njegovom pokretu potvrdio i jedan od funkcionera Srpske liste sa KiM, koji je želeo da ostane anoniman, a koji je razočaran jer se ova organizacija pretvorila u „paravan za kriminalne radnje“.

„Srbi sa severa Kosova nalaze se u viznom getu, ne mogu da putuju slobodno, a za to vreme Vučićev režim šakom i kapom deli pasoše albanskim kriminalcima“, tvrdi Đorđević.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati