ĐILAS PODNEO KRIVIČNE PRIJAVE PA I PROTIV VUČIĆA; SINŠA MALI: ĐILAS NAJVEĆI LAŽOV I LOPOV SRBIJE !! INFO

Traju danima DRAME, POLITIČKO – EKONOMSKO – PRAVNIČKA PREPUCAVANJA zbog priče o računima i milionima EURA DRAGANA ĐILASA, pa i ozbiljne optužbe sa obe strane koje su sve glasnije !

Kao epilog tog mučnog prepucavanja preko medija i te agonije, danas je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas podneo krivične prijave protiv pet lica, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i optužio ih da su umešani u falsifikovanje i objavljivanje dokumenata o tome da poseduje račune i firme na Mauricijusu i u Hong Kongu.

Đilas je podneo i krivične prijave protiv ministra finansija Siniše Malog, šefa informativne službe SNS-a Vladanke Malović, glavnog i odgovornog urednika Novosti Milorada Vučelića i novinarke tog lista Andrijane Nešić.

Đilas tvrdi da mu je sve namešteno, da se vodi hajka protiv njega u medijma već 10 dana i da su svi papiri FALSIFIKOVANI !

Naime predsednik SSP tereti pomenute u krivičnim prijavama da su pripremali i distribuirali lažna dokumenta o tome da poseduje račune na Mauricijusu i u Hong Kongu i da su napravili “aferu i hajku” koja se, kako kaže, 10 dana vodi protiv njega.

Najavio je da će protiv njih podeneti tužbu nadležnim organima u Švajcarskoj zbog nanošenja štete ugledu firme koju ima u toj zemlji.

On tvrdi da je dokument na osnovu kojeg se tvrdi da poseduje firmu koja ima račun u “Dojče banci” na Mauricijusu “dokazani falsifikat” i dodao da je ta banka demantovala da ima filijalu na toj ostrvskoj zemlji pa i da bilo kom klijentu može da vodi račun.

Đilas je kazao da je falsifikat i papir “Bank of China” iz Hong Konga i da ne poseduje nikakve firme i račne u inostranstvu, osim u Švajcarskoj.

Sve te izjave davao je lično i usmeno novinarima na zakazanoj pres konferenciji ispred Prvog osnovnog javnog tužilaštva danas posle podne.

MINISTAR MALI : “ISTRAGA U TOKU, ĐILAS IZNEO DRŽAVNE PARE KOJE ČUVA NA 50 RAČUNA U VIŠE OD 17 ZEMALJA”

Tim povodom oglasio se ministar finansija Siniša Mali, koji je među osobama protiv kojih je Đilas podneo prijave, koje se terete za napred navedeno.

Te je Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali, osvrćući se na krivičnu prijavu koju je podneo predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, ocenio da je najvažnije da nadležni državni organi sprovedu postupak i utvrde kojim malverzacijama se, kako je naveo, bavi “predvodnik lopovske klike koja je vladala našom zemljom”.

– Nove laži Dragana Đilasa, koji pokušava da se opere podnošenjem krivičnih prijava, između ostalog i protiv novinara koji istražuju njegovo poslovanje,  neće ga spasiti zvanične državne istrage. Svako ko je prekršio zakon, mora za to i da odgovara – napomenuo je Mali.

Istakao je da je krajnje vreme da se stane na put onima koji su ozbiljno podrivali državni sistem i pronalazili razne načine da steknu i uvećaju svoje bogatstvo, otimajući od naroda.

– Jasno je da ga boli što je otkriveno da na samo nekoliko računa u inostranstvu, ima više od 10 miliona evra. I kao što sam već rekao, to je samo vrh ledenog brega. Izvesno je da sumnjamo da je reč o novcu koji je iznet iz zemlje dok je on bio na vlasti i zato su objavljeni dokumenti predmet nadležnih organa“, rekao je Mali i ponovio da je svako, pa i Dragan Đilas sumnjiv, ako ima više od 50 računa u više od 17 zemalja, jer to ukazuje na utaju poreza ili pranje novca.

– Zabolelo je Dragana Đilasa jer se istina o njegovoj krađi i lažima polako saznaje. Ovo nije kraj, jer kao što sam rekao, trenutno je u toku istraga i verujem da će se pokazati da su objavljeni papiri do kojih su došle Večernje novosti samo deo onoga čime se bavi i Đilas, njegov brat Gojko i partner Šmit – naveo je ministar.

– Očigledno je da to predstavlja kamen spoticanja najvećeg lažova i lopova Srbije Dragana Đilasa, jer ponovo navodi na sumnju da je ogroman novac koji ima, stekao nelegalno. Podsetiću samo da je kada je ušao u politiku, prijavio imovinu od 75 hiljada evra, a to se završilo sa, kako saznajemo, desetinama miliona evra širom sveta – rekao je Mali i dodao da za pohlepu nažalost ne postoji lek, ali da postoje državni organi koji to mogu da zaustave.

Podsetio je da postoje ozbiljne indicije da je Đilas prekršio više zakona.

– Pitanje je da li je Đilas platio sve pripadajuće poreze, kao vlasnik svih tih kompanija po celom svetu. Svestan sam da je teško shvatiti kako njegova hobotnica funkcioniše, ali nužno se nameću pitanja da li je platio porez i koliko zakona je prekršio – naveo je on.

Istakao je da je Đilasa verovatno najviše zabolela činjenica da je stupio na snagu Zakon o poreklu imovine.

– Mi smo, za razliku od njih, posvećeni borbi protiv korupcije. Niko neće biti pošteđen, pa ni Dragan Đilas, ako se zvanično utvrdi da je nelegalno stekao ogromnu imovinu. Građani treba da znaju da je reč o zaista velikom novcu i najverovatnije organizovanom izvlačenju novca iz države – rekao je on.

Osvrnuo se i na Đilasov, kako je ocenio, nabeđen, bahati, prostački i licemeran odnos prema novinarima, posebno onima koji su otkrili aferu.

– Ponovio je ono što inače radi kada saziva navodne konferencije za novinare. Traži pitanja, a onda po starom dobrom običaju, uz vređanje, ocenu ko je, a ko nije novinar, ne želi da da odgovore. Posebno je bilo zanimljivo čuti da li planira da podnese krivične prijave i protiv novinara Krika, koji su još 2018. godine pisali da je bio suvlasnik 26 firmi dok je bio na funkciji gradonačelnika Beograda, ali to pitanje mu očigledno ne odgovara, ne bi da se zamera, da i oni ne počnu ponovo da pišu o njegovim malverzacijama – rekao je Mali.

Ministar finansija je zaključio da državni organi rade svoj posao i da se polako saznaje sve više detalja o kriminalnom poslovanju Dragana Đilasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati