U TOKU SU NEREDI, BLOKADE PUTEVA I PROTESTI U PODGORICI PROTIV VLADE KRIVOKAPIĆA ! TRAŽE OSTAVKU

“Crnogorsko proleće” su najavili za danas aktivisti, građanska udruženja, grupa građana i drugi … te su već od 19 h počela okupljanja, protivnika Vlade Zdravka Krivokapića, od koje traže neopozivu ostavku.

Oni su najavili i blokade puteva te su kolima, vozilima formirali dugačke KOLONE iz kojih se vijore CRNOGORSKE ZASTAVE ALI I NATO ZASTAVE.

U nepotpisanom dopisu “inicijativnog odbora slobodnih gradana Crne Gore” ranije je navedeno da se blokade sprovode “zbog perfidnih namera vlade, kojima kroz izmene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak”.

Okupljeni su tražili i da se premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić javno izvini građanima Crne Gore kojima je navodno pretio.

Oni su ponovili da ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune do sutra, da će građanski protest biti radikalizovan.

Odmah se tim povodom oglasio i premijer Krivokapić koji je uputio hitnu poruku povodom najnovijih političkih zbivanja u zemlji i pozvao demostrante da se povuku jer ovakav vid okupljanja nije u “duhu demokratije”.

– Obaveza svih političkih subjekata u Crnoj Gori je da pozovu svoje pristalice, da odustanu od okupljanja i kontraokupljana, da ostanemo svojim kućama i da se okrenemo svakodnevnim obavezama, miru, redu i radu. To je naša jedina obaveza u preporodu Crne Gore – poručio je predsednik Vlade Crne Gore i dodao:

– Vrata slobode i demokratije u Crnoj Gori su odškrinuta, ali to nije razlog da ovih dana prisustvujemo okupljanjima koja na određeni način krše tu slobodu, zaustavljajući slobodu nekih drugih, koji bi samo da se slobodno kreću. Demokratija podrazumeva i proteste, ali ti protesti moraju biti u duhu demokratije, a to znači, bez poruka mržnje, šovinizma i isključivosti. Crna Gora posljednjih dana sluša poruke koje nikada do sada u Crnoj Gori nisu bile prisutne, a to su poruke podela na došljake i domoroce, starosedeoce i izbeglice. Isto tako, slušamo pretnje poslanika, “puštanjem zveri iz kaveza”, mnoge poruke mržnje, čak i nasilja, i na kraju ti isti, koji podstrekavaju na nasilje, očekuju da se u Crnoj Gori desi, kako nam nameću, Crnogorsko proleće, aludirajući verovatno na Arapsko proljeće – kaže se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati