ZAOŠTRAVANJE ODNOSA I PROTERIVANJE DIPLOMATA; ZAHAROVA U IME RUSIJE upućuje SAD: “ZBOG NEPRIJATELJSKIH KORAKA MORAĆETE DA PLATITE ” !!

Predsednik SAD ~ Džo Bajden danas je usvojio odluku da se ODOBRE SVE SANKCIJE PREMA SVIM SEKTORIMA RUSKE PRIVREDE kojima je obuhvaćeno više od 30 pojedinaca i kompanija, a i odlučile su da proteraju 10 ruskih diplomata!

Danas je rekao da je odobrio sankcije svim sektorima ruske privrede, uključujući mere usmerene na suvereni dug Rusije kroz ograničenja sposobnosti američkih finansijskih institucija da trguju takvim dugom.

Razlog za uvođenje novih sankcije je, kako tvrdi Vašington, mešanje Moskve u američke izbore 2020. godine i sajber napad za koji američka vlada optužuje Rusiju, prenose agencije.

Nove sankcije su posledica istrage koju je američki presednik Džo Bajden lično naložio po stupanju na mesto presednika SAD.

Ruska strana nije ostala nema, naime kako saznajemo i kako su svetski mediji preneli rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će Moskva sigurno odgovoriti na američke sankcije i da je to neizbežno.

Isti izvor navodi da je Rusija pozvala na “težak razgovor” američkog ambasadora u Moskvi.

Oglasio se i portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja je izjavila da su “temperaturu sukoba Moskve i Vašingtona ozbiljno podigli neprijateljski koraci SAD, koje će morati da plate za nanošenje štete bilateralnim odnosima”.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova dodalo je danas u svom oficijalnom saopštenju danas da su nove američke sankcije u suprotnosti sa proklamovanom željom predsednika SAD Džoa Bajdena da normalizuje odnose sa Moskvom, što je rekao ruskom kolegi Vladimiru Putinu početkom sedmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati