ŠOK NAD ŠOKOVIMA: NESTALI PACIJENT, PRONAĐEN U VC-U VMA; 4 DANA TRULIO !! PREGLED NIJE NI DOČEKAO – INFO

Radi se o nesrećnom starijem čoveku P. Simić (82) koji je navodno nestao 1. maja tj. od tada mu se gubi svaki trag. Tačnije istoga dana otišao je na pregled u Hitnu pomoć na VMA, nakon čega se nije vratio kući.

Tek 05.05. 21. u jutarnjim časovima, u zaključanoj kabini toaleta Centra hitne pomoći Vojnomedicinske akademije (VMA), pronađeno je beživotno telo starije muške osobe tj. Petra Simića.

Informacije su kasnije potvrđene iz VMA za medije, a njegovoj ćerki Maji četiri dana kasnije javljeno je da joj je otac preminuo i da su ga pronašli upravo u zgradi, tačnije u VC-u ove ustanove.

– I dalje nemam nikakve informacije, osim toga da je preminuo i da je pronađen na VMA. Čekam da me policija uputi i da odem da vidim telo. Nemamo predstavu da li su ga tamo lečili ili se izgubio u zgradi i nije znao da izađe – priča ona.

– Od kada sam dobila poziv da mi jave da mi je otac preminuo, nisam imala nikakve konkretne informacije. Tek kada sam otišla da vidim telo i da preuzmem njegove stvari, saznala sam da je moj otac pronađen u toaletu VMA – priča Maja.

Maja je dalje ispričala medijima da se njen otac javio supruzi 1. maja oko 14.45, kao i da je bio ljut što je šest sati čekao na pregled.

Nakon toga, porodica više nije mogla da ga dobije na telefon, izgubili su svaki kontakt sa njim jer mu se navodno telefon ugasio.

Sa VMA su rekli da je Petar upisan za pregled u 8.40 sati ujutru, ali da nije primljen u ambulantu.

-On je u ambulantu Hitne pomoći pri VMA otišao ujutru zbog bolova u stomaku. Knjižicu je predao u 8.40, da bi potom satima čekao hirurga, navodi ćerka.

– Ovo je stvarno nedopustivo. Četiri dana je njegovo telo bilo u toaletu. Tek ga je danas pronašla čistačica. Ja sam pored tog toaleta prošla dva puta i razmišljala da uđem da proverim da li je unutra, međutim, računala sam da je za pet dana neko ušao da ih očisti i da bi ga pronašao – dodaje ona.

I Maja i njena majka su više puta zvale bolnicu, odlazile tamo da ga traže, postavljale i obaveštenja po zgradi ove ustanove, ni ne sluteći da se Petar sve vreme nalazio tamo.

Sa VMA su rekli da je pacijent upisan u 8.40 ujutru, ali da ne znaju šta se sa njim naknadno dogodilo. Nakon što je telo pronađeno, iz ove ustanove nismo dobili komentar već šturo saopštenje za javnost da nadležni organi trenutno preduzimaju sve mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

– Ističemo da će, ukoliko se utvrdi da je bilo propusta zaposlenih na VMA, oni biti najoštrije sankcionisani – ističe se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati