DRŽAVA DAJE JOŠ PARA – NAMENSKE ČEKOVE OD PO 5.000 RSD, VIŠE INFO

Radi se o vaučerima za subvencionisani odmor, namenjeni svim građanima, koji na šalterima “POŠTE” mogu da apliciraju, a jedini uslov je da nemaju prihode veće od 70.000 dinara mesečno, takođe da se opredele i provedu najmanje pet noći u nekom od registrovanih objekata.

Vrednosni ček od 5.000 dinara, za prva dva meseca ove godine, već je uzelo 100.000 građana, a država je rebalansom izdvojila dodatni novac za još 20.000. U zavisnosti od interesovanja, stručnjaci kažu da postoji mogućnost štampanja dodatnih vaučera.

Pravo na vaučere za subvencionisani odmor imaju penzioneri, nezaposleni koji su na birou, zaposleni čija primanja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, a od prošle godine i studenti.

Rok za prijave je 15. oktobar 2021. godine.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije povodom ove akcije Vlade Srbije izjavio je:  “svake godine je sve više tih objekata. Svi su prijavljeni i objavljeni na sajtu Ministarstva trovine, turizma i telekomunikacija. Svi građani mogu da apliciraju, a jedini uslov je da nemaju prihode veće od 70.000 dinara mesečno. Sa potvrdom o rezervaciji i ličnom kartom, građani se prijavljuju u pošti, a vaučeri stižu na kućnu adresu. Kao i svih godina, od kada se vaučeri dodeljuju, najtraženije su banje i planine”, zaključio je Seničić.

Najtraženije destinacije su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska Banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Kopaonik, Zlatibor, Divčibare i Banja Koviljača.

Iz državne kase izdvojeno je dodatnih 100 miliona dinara, a više od 1.100 ugostiteljskih objekata je registorovano da primi vaučere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati