IZRAEL, TEL AVIV SRAVNJEN SA ZEMLJOM, VEČERAS BOMBARDOVAN SA PREKO 600 RAKETA !! INFO

Otvoreni ratni sukobi su u toku, u pojasu GAZE. SVE OČI SVETA UPRTE SU U RAT IZMEĐU IZRAELA I PALESTINE, tačnije u ZAOŠTRENE sukobe palestinskog pokreta HAMAS i izraelskih snaga.

Preko medija prenose se apokaliptične scene sa ulica TEL AVIVA.

Ovo je drugi dan za redom, kako se nastavljaju sukobi izraelskih snaga i palestinskog pokreta Hamas. Najozbiljniji sukob od 2019. godine počeo je juče, nakon što su se kod džamije Al Aksa u Jerusalimu sukobili palestinski vernici i izraelska policija.

Večeras je došlo do žestokog bombardovanja IZRAELA, raketiran je TEL AVIV sa preko 600 raketa, što je palestinska organizacija Hamas zapretila da će uraditi ukoliko se udari na Gazu nastave. Tačno u 21 h su lansirane rakete iz Gaze na Tel Aviv.

Srpkinja Martina S. koja se trenutno nalazi u Tel Avivu sa sinom i mužem ispričala je za medije da su napadi došli iznenadno i da su ljudi u skloništima odakle čuju samo bombe i sirene.

Na ulicama Tel Aviva je vojska, a kako Martina ističe “stvari se zaoštravaju ovog momenta”, koja dodaje da je sve “podseća na NATO bombardovanje devedesetih”.

Podsetimo se do BOMBARDOVANJA IZREALA, DOŠLO je jer su izraelske snage saopštile da su tokom noći izvele vazdušne udare u Pojasu Gaze, pošto su palestinski militanti nastavili da raketiraju izraelska naselja, u sukobu koji je eskalirao juče. Pokret Hamas tada je zapretio da će ispaliti rakete na Tel Aviv ukoliko Izrael nastavi sa ispaljivanjem projektila na naseljena mesta u Pojasu Gaze, preneo je Tajms of Izrael.

Odlazeći premijer Izraela ~ Benjamin Netanijahu najavio je nekoliko sati ranije da će pojačati snagu i učestalost napada na Pojas Gaze; a tada je usledilo i bombardovanje.

“Nećemo tolerisati napade na našu teritoriju, na naš glavni grad, naše građane i vojnike. Кo god nas napadne, platiće skupo”, poručuje Benjamin Netanjahu, izraelski premijer.

Za sada se zna da je Hamas ispalio više od 600 raketa, a da je uz to pogođena rafinerija i skladište oružja u Aškelonu.

Zemlje širom sveta apeluju na smanjivanje tenzija na obe strane, među kojima SAD, Evropska unija i Velika Britanija, dok se povodom eskalacije sukoba oglasio i bivši 45. predsednik SAD ~ Donald Tramp, koji je poručio da je “za vreme njegovog mandata bio mir jer je neprijateljima Izraela bilo jasno da SAD stoje uz jevrejsku državu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati