HAOS U CG ! DF TRAŽI HITNU SMENU ĐUKANOVIĆA ZBOG KAKO NAVODE KRŠENJA USTAVA I OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA

DF ~ Demokratski Front započinje HITNU proceduru tj. tražiće izjašnjenje od Ustavnog suda sa čim će i pokrenuti opoziv aktuelnog predsednika Crne Gore ~ Mila Đukanovića.

To je danas najavio šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović, te je tom prilikom Radunović istakao da je Đukanović prekršio Ustav izjavama vezanim za svoje razgovore sa ministrom spoljnih poslova Đorđem Radulovićem i njegovim odnosom prema kandidatima za ambasadore.

Đukanović je ranje danas tokom obraćanja na Cetinju saopštio da oni koji su bili protiv obnove nezavisnosti nemaju moralno pravo da traže saglasnost države Crne Gore da budu njeni predstavnici.

Radulović je kazao da je Đukanović ovom izjavom prekršio Ustav i osnovna ljudska prava određenih ljudi.

“Misli se na ambasadore i ljude koji 21. maja nisu glasali za nezavisnost Crne Gore. Građani ove države koji su učestvovali na jednom izjašnjavanju, plebiscitu zbog toga kako su se izjasnili ne mogu da obavljaju javnu funkciju u zemlji u kojoj je Milo Đukanović predsjednik i šef režima 30 godina”, kazao je Radunović.

Radunović je izjavio i da je ovo najeksplicitniji vid kršenja ljudskih prava od kada je uvedeno višestranačje, te je citirao zakon i Ustav Crne Gore u kojem se, između ostalog, kaže da su svi pred zakonom jednaki bez obzira na bilo kakvu posebnost ili lično svojstvo”.

U Ustavu Crne Gore odeljak Ljudska prava i slobode, član 17. piše: “Prava i slobode ostvaruju se na osnovu ustava i potvrđenih međunarodnih sporazuma. Svi su pred zakonom jednaki bez obzira na bilo kakvu posebnost ili lično svojstvo.

“Ovo je vrhunac drskosti koji ne bi smeo da se završi na način da Milo Đukanović nastavi da obavlja ovu funkciju. Očekujem najozbiljnije reakcije svih institucija u Crnoj Gori, nevladinih organizacija kao i diplomatskog kora”, naveo je Radunović, prenele su podgoričke Vijesti.

Radunović je kazao da će probati da animiraju 25 poslanika, koliko je potrebno da bi se pokrenuo opoziv, jer je Đukanović ovom izjavom pokazao da on nije predsednik svih građana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati