JOŠ SE PRIČA O “TEMELJNOM UGOVORU”; DAJKOVIĆ: “REČ JE O OBMANI”, KRIVOKAPIĆ: “OVO JE ZAVERA” ! INFO

Krivokapić je u autorskom otvorenom pismu od pre dve dana, a povodom sastanka sa patrijarhom Porfirijem i članovima Sinoda SPC u Beogradu, na kom je tražio odlaganje potpisivanja Temeljnog ugovora, naveo i direktno optužio lidera Demokratskog fronta ~ Andriju Mandića da stoji iza kreiranja “političke zavere protiv njega”. UGOVOR JE OSTAO NEPOTPISAN.

I dalje se o tome polemiše, navodi se” TEMELJNI UGOVOR I STATUS SPC U CRNOJ GORI” kao GLAVA TEMA, u medijima, u intervjuima i tokom emisija.

Tako je bilo i večeras u emisiji “Hit Tvit” na TV PINK, tokom koje su gosti Vladimir Đukanović, član Glavnog odbora i poslanik Srpske napredne stranke i Vladislav Dajković, politički aktivista iz Crne Gore javno izjavili da je narod Crne Gore obmanut jer se status srpskog naroda u CRNOJ GORI ništa nije promenio.

Dajković je govorio o OBMANI kada je pomenuo potpisivanja temeljnog ugovora.

– Temeljni ugovor nije potpisan, priznanje Kosova nije povučeno, sankcije Rusiji su na snazi…Mi smo obmanuti. Najviše smo obmanuti jer srpski narod nije dobio priliku da se zaposli, samo je pet odsto Srba u državnim institucijama. Džabe smo krečili, ali nastavljamo borbu – rekao je Dajković.

To što nije temeljni ugovor potpisan je sakandalozan događaj, mislim da toga ni Krivokapić nije bio svestan. Zašto je došao? Da bi se opet okrivio srpski narod, istakao je Dajković.

Đukanović je rekao da niko u Srbiji nije imao pojma da će Krivokapić doći, osim ljudi u Patrijaršiji.

– Nikome nije jasno zašto je došao, ako nije želeo to da potpiše? – rekao je Đukanović i pitao odakle mu pravo da iznese mišljenje ko da bude izabran za novog mitropolita crnogorsko-primorskog SPC.

– Zašto ne bude iskren i ne kaže da je sekretar Vlade Crne Gore koji je pripremio tekst tog temeljnog ugovora napustio delegaciju i ostao u Beogradu. Krivokapić je pokušao je da prevari SPC.

– Krivokapić stalno pokušava da pokaže da je sledbenik mitropolita Amfilohija, a zašto to ne pokaže? Zašto ne povuče priznanje nezavisnosti takozvanog Kosova za šta se Amfilohije zalagao? Zašto ne spreči odlazak delegacije Crne Gore na obležavanje Oluje  – zaključio je Đukanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati