DR DANICA GRUJIČIĆ: “SMRTNOST OD MALIGNITETA RASTE; PROTIV SRBIJE I CG, VOĐEN JE HEMIJSKI I NUKLEARNI RAT”

U Domu Vojske Srbije, 09. juna 2021. održan je okrugli sto na temu „AGRESIJA NATO NA SRJ 1999. I NOVI HLADNI RAT“. Organizatori skupa su Klub admirala i generala Srbije i Beogradski forum za svet ravnopravnih.

Među prisutnima i govornicima bila je i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije profesor dr Danica Grujičić, koja je tom prilikom istakla da je tokom agresije NATO-a počinjen ekocid, ali da od tada traje tihi genocid na celom Balkanu.

– Protiv Srbije i Crne Gore vođen je hemijski i nuklearni rat, a smrtnost od malignih bolesti raste u gotovo svim balkanskim zemljama. Nažalost, u dokazivanju svega ovoga izostala je efikasnost države – poručila je dr Grujičić, navodeći da ne smemo više da odlažemo ispitivanje posledica NATO bombardovanja.

Ona kaže da je dve decenije nakon bombardovanja moguće dokazati uzročno-posledičnu vezu između agresije i porasta obolelih od malignih i retkih bolesti, rođenja dece i životinja s različitim deformitetima.

Doktorka je navela da je to zbog toga što je korišćena municija sa osiromašenim uranijumom, kasetne bombe koje su zabranjene, gađane su privredna i hemijska postrojenja, a da su nalogodavci znali da će doći do ekološke katastrofe.

– Da nam se ne bi ponovio Jasenovac, moramo početi ta istraživanja sada i nastaviti ih za 10, 20, 40 godina jer će posledice biti vidljive generacijama unazad – poručila je Grujičićeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati