MINISTAR SELAKOVIĆ O SASTANKU: “OVAKO NEŠTO JA NISAM DOŽIVEO; mi smo tu da se borimo za naš narod na KiM” INFO

Ministar spoljnih poslova ~ NIKOLA SELAKOVIĆ,  za TV Prva večeras je izjavio šta se dešavalo posle “razgovora” delegacija iz Beograda i Prištine. Otkrio je i šta se sve dešavalo iza zatvorenih vrata u Briselu, a preneo je i svoje impresije.

Obe delegacije odbacile su predloge koje su iznele suprotne strane, a jedino što je dogovoreno je da će se dijalog nastaviti u julu.

“Predsednik je neko ko u kontinuitetu prisustvuje razgovorima sa predstavnicima Prištine, i ja sam puno puta bio prisutan, ali ovako nešto ja nisam doživeo”, rekao je ministar Selaković.

On je rekao da prištinska delegacija nije pokazala ni najmanju konstruktivnost.

Rekli su otvoreno priznajte nezavisno Kosovo, dalje, ZSO ih ne interesuje. Kada je reč o nestalim osobama… Dakle, imate gospodina Lajčaka i gospodina Borelja, koji imaju konstruktivan pristup, i vi imate situaciju da Lajčak pročita dogovor o nestalim licima, i pročita da smo mi ispitali sve lokacije, a onda pročita 10 lokacija na KiM, od kojih je ispitana samo jedna, posle toga više nijedna lokacija, i onda vam posle toga Lajčak pročita šta su načela dogovora oko kojih smo se već saglasili”, rekao je Selaković.

Mnistar spoljnih poslova je još jednom ponovio šta je prioritet Srbije i ka čemu će srpska delegacija težiti i u narednom periodu, ali da je naša strana naišla na “zid” Prištine u Briselu, nakon nove runde dijaloga i da sa njihovim predstavnicima nije bilo moguće ništa da se dogovori.

“Sećam se pregovora pre osam godina, pa mogu da potvrdim ono što je predsednik rekao, da ovakvom sastanku nisam nikad prisustvovao, a to znači da ste imali jedan zid od strane prištinskih predstavnika koji nisu želeli nikakav dogovor”, rekao je Selaković za Tanjug.

Mi smo pokazali da smo jedna ozbiljna država koja želi da odgovorno rešava problem. Za nas je dijalog nešto što nema alternativu. Mi smo tu da se borimo za naš narod na KiM”, zaključio je Selaković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati