IZVREĐAN PREMIJER CG, SMENJEN MINISTAR, USVOJENA REZOLUCIJA O SREBRENICI… VULIN:” ZABRANITI IM ULAZ U SRBIJU, ispisali su se iz Srba“

Poslednjih dana u CG parlamentu atmosfera je bila dovedena do usijanja. Premijer ~ ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ je pretrpeo teške lične uvrede, ministar ljudskih i manjinskih prava ~ Vladimir Leposavić smenjen na predlog istog – predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, zbog izjava u kojima je „relativizovao genocid u Srebrenici“, da bi se na kraju ta ista rezolucija u četvrtak i USVOJILA.

Rezolucijom o Srebrenici se izražava saosećanje za sve žrtve tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije i njihove porodice. Izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici podrazumeva da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici jula 1995. godine desio genocid, da to Skupština Crne Gore najoštrije osuđuje, da se zabranjuje javno negiranje postojanja i umanjenje genocida i da se 11. jul proglasi danom sećanja na žrtve.

Skupština Crne Gore posle burne rasprave u četvrtak je usvojila Rezoluciju o Srebrenici, za koju je glasalo 55 poslanika, 19 protiv i sedam je bilo uzdržano. Za smenu Leposavića glasalo je 80 poslanika – 43 za, 27 protiv i 10 uzdržanih.

O događanjima iz CRNOGORSKOG PARLAMENTA, pisali smo više na linku-

Sva dešavanja iz CRNE GORE, a posebno po usvajanju REZOLUCIJE negativno su se reflektovala na situaciju i zvaničnike u Srbiji.

Među prvima se oglasio i dao izjavu za javnost MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA – ALEKSANDAR VULIN koji je rekao da će tražiti da se ulazak u Srbiju zabrani onima koji su u Skupštini Crne Gore glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

„Predsednik Vučić nije čovek koji zabranjuje, ali tražiću od njega da se onima koji su glasali za rezoluciju zabrani ulaz u Srbiju. Neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu, viđaju u Crnoj Gori“, napisao je Vulin u saopštenju.

Po njegovim rečima, oni koji su u crnogorskom parlamentu glasali za rezoluciju o Srebrenici, „ispisali su se iz Srba“.

„Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je poslednji put razočarao Srbe, posle ove bruke više ništa od njega ne može da nas razočara“, ocenio je Vulin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati