SAJAM KNJIGA – “POVRATAK NAPISANIH” BIĆE OTVOREN 11. SEPTEMBRA I TRAJAĆE DEVET DANA – INFO

Beogradski sajam konačno otvara svoja vrata u Septembru i to za najlepšu priliku, sa svojom najprestižnijom i najpoznatijom manifestacijom iz oblasti kulture ~ SAJMOM KNJIGA.

Ove post COVID godine 2021. vraća se manifestacija u velikom stilu, sa nazivom: “POVRATAK NAPISANIH”, a TRAJAĆE ČAK 9 DANA. Dakle 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga počeće u subotu, umesto u nedelju i trajaće od 11. do 19. septembra.

Najveći događaj kulture u Beogradu, Srbiji i regionu biće simbolično otvoren u subotu 11. septembra na dan kada je pre osamdesetčetiri godine počela prva manifestacija u posleratnoj istoriji Beogradskog sajma na današnjoj sajamskoj lokaciji.

Odluku o odstupanju od uobičajenog termina doneo je Odbor Beogradskog sajma knjiga, predvođen akademikom Dušanom Kovačevićem uz učešće gradskog sekretara za kulturu, Ivana Karla i saglasnost predstavnika udruženja izdavača – Dejana Papića, predsednika Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Zorana Hamovića, predsednika Udruženja profesionalnih izdavača i Žarka Čigoje, predstavnika samostalnih izdavača.

Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemiloških mera.

Zemlja počasni gost ove godine je Rumunija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati